Nieuwe wegen: cryptominingbedrijf Bit Mining haalt 50 miljoen dollar op om uit China te verkassen

Het in Shenzhen gevestigde cryptomijnbouwbedrijf Bit Mining heeft 50 miljoen dollar opgehaald om een uitbreiding uit de Chinese markt te financieren. Bit Mining wil de Chinese markt verlaten als reactie op de repressieve overheidsmaatregelen tegen cryptomining.

Waarom is dit belangrijk?

Cryptominingbedrijven trekken één voor één weg uit China nu de Chinese Communistische Partij de repressie tegen de activiteit van het minen opdrijft. Dat er leven is na China voor cryptominers bewijzen onder meer de Amerikaanse staat Texas, de Centraal-Aziatische staat Kazachstan en de Latijns-Amerikaanse natie El Salvador. Daar worden miners immers met open armen ontvangen (of toch: zo goed als). 

Investeringsronde. Het bedrijf kondigde aan een overeenkomst te hebben met selecte institutionele en geaccrediteerde investeerders om 50 miljoen dollar op te halen via een onderhandse plaatsing van aandelen (het door een niet-beursgenoteerde vennootschap uitgeven van aandelen).

  • Dit is Bit Minings reactie op het repressieve optreden van de Chinese Communistische Partij tegen cryptomining in mei
  • Naast de investeringsronde kondigde Bit Mining plannen aan om “extra mining-machines te verwerven en nieuwe datacentra te bouwen” en zijn infrastructuur overzee uit te breiden.
  • Bit Mining is eigendom van de op de New York Stock Exchange genoteerde Chinese loterijdienstverlener 500.com. Het bedrijf bezit de grote mijnbouwpool BTC.com.
  • De in New York gevestigde investeringsbank H.C. Wainwright & Co. treedt op als enige plaatsingsagent voor het aanbod. Verwacht wordt dat de onderhandse plaatsing op 16 juli zal worden afgesloten.

Soort aandelen. Als onderdeel van de onderhandse (of: private) plaatsing, zal Bit Mining 100 miljoen klasse A gewone aandelen aanbieden tegen een aankoopprijs van 5 dollar per 10 aandelen.

  • Het verschil tussen aandelen van klasse A en andere gewone aandelen in de aandelen van een bedrijf is meestal het aantal toegewezen stemrechten. 
    • Doorgaans krijgen beleggers in klasse A-aandelen één stemrecht per stuk dat ze bezitten. Deze stem kunnen ze uitbrengen tijdens jaarvergaderingen om bijvoorbeeld te stemmen over het dividendbeleid of over de benoeming van bestuurders.

Elk aandeel wordt geleverd met een warrant (financieel instrument) die beleggers kunnen inwisselen om in de toekomst extra aandelen te kopen.

  • De warrants hebben een vaste looptijd van drie jaar en zijn zes maanden na de uitgiftedatum uitoefenbaar, met een uitoefenprijs van 6,81 dollar per 10 klasse A-aandelen.

Texas en Kazachstan

Als gevolg van China’s harde aanpak van de mijnbouw hebben talrijke Chinese miners hun oog laten vallen op de staat Texas vanwege de goedkope elektriciteit die daar beschikbaar is. Volgens een artikel van 24 juni van Nikkei Asia, heeft Bit Mining plannen om 26 miljoen dollar te investeren in de bouw van een datacenter van 57 megawatt in de crypto-vriendelijke staat.

Cointelegraph meldde op 22 juni dat Bit Mining met succes zijn eerste verzameling mijnbouwmachines aan Kazachstan heeft geleverd. De eerste partij omvatte 320 mijnbouwmachines met een geschatte totale hash rate capaciteit van 18,2 petahash per seconde (PH/s).

Het bedrijf voegde eraan toe dat een tweede en derde partij van in totaal 2.600 mijnbouwmachines tegen 1 juli zouden worden geleverd.

Lees ook:

(tb)

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Umicore

09/12/2021 07:30

(ABM FN) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel van Umicore verlaagd van 52,00 naar 44,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Batterijmaterialen met een hoog nikkelgehalte dragen de voorkeur weg van de autofabrikant. Dit heeft tot gevolg dat er minder vraag zal zijn naar de oplossingen van Umicore, volgens analist Tim Jones. 

Dit komt bovenop het tekort aan halfgeleiders, wat de verkopen de komende jaren onder druk zal zetten. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20