Bitcoin klimt opnieuw boven 30.000 dollar en de rest van de cryptomarkt kleurt mee groen

De koers van Bitcoin is woensdagochtend hersteld van de zware klappen die hij dinsdag kreeg. Inmiddels staat de prijs van de cryptomunt opnieuw boven de steunlijn van 30.000 dollar. Cryptobeleggers waren dus niet volledig in paniek geschoten, maar hoe duurzaam is het herstel van de munt?

Waarom is dit belangrijk?

Sinds de cryptocrash van begin mei, toen Tesla Bitcoin liet vallen als aanvaard betaalmiddel, is de koers van ‘s werelds grootste cryptomunt maandenlang rond de 35.000 dollar blijven schommelen. Dinsdag werd die trage dans onderbroken door een plotse crash.

Opluchting voor Bitcoiners en eigenlijk de gehele cryptomarkt: Woensdagochtend klom de koers van Bitcoin terug boven de psychologische grens van 30.000 dollar. Die prijs wordt door veel crypto-analisten gezien als een belangrijke steunlijn om te determineren of de koers verder zal zakken of juist een herstel zal zien.

Op het moment van schrijven staat de koers van Bitcoin op 30.792 dollar, wat een groei van 3,09 procent op 24 uur tijd betekent.

“Er werd op de cryptomarkt gevreesd dat als Bitcoin onder de grens van 30.000 zou blijven duiken, de koers genadeloos zou blijven crashen”, zei analist Naeem Aslam van Ava Trade tegen persagentschap Bloomberg. “Dat is echter niet wat we gezien hebben. De prijs van Bitcoin bleef stabiel en beleggers panikeerden niet,” besluit Aslam.

Cryptomarkt kleurt opnieuw groen

Ook de meeste andere grote cryptomunten konden van een mooi herstel genieten. Tweede grootste cryptomunt Ethereum (ETH) tekende een groei van 6,48 procent op en staat momenteel net onder de 1.900 dollar.

Binance (BNB), de munt van de gelijknamige cryptobeurs, dook gisteren enkele uren onder de 260 dollar. Vandaag steeg de koers van BNB met bijna 5 procent tot de 280 dollar.

Cardano (ADA) was de grootste winnaar van de top vijf met een koersstijging van 6,68 procent in de laatste 24 uur. De prijs van de munt zakte gisteren net niet onder de 1 dollar en staat momenteel op zo’n 1,13 dollar.

De beer likt zijn lippen

Ondanks het herstel steken er toch veel “bearish”, ofwel markt-pessimistische, argumenten over Bitcoin de kop op.

Volgens Aslam kan de nieuwe steunlijn zelfs verlegd worden naar 25.000 dollar. “Regulering en zorgen over de impact (van cryptomijnen, red.) op het klimaat kunnen zwaar wegen op de koers van Bitcoin,” zei Edward Moya, een analist bij Oanda.

Goudstier Peter Schiff deed er nog een schepje bovenop. Volgens hem zullen de cryptorally’s van de toekomst een poging zijn om te kaap van 30.000 te bewaken.

(evb)

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Umicore

09/12/2021 07:30

(ABM FN) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel van Umicore verlaagd van 52,00 naar 44,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Batterijmaterialen met een hoog nikkelgehalte dragen de voorkeur weg van de autofabrikant. Dit heeft tot gevolg dat er minder vraag zal zijn naar de oplossingen van Umicore, volgens analist Tim Jones. 

Dit komt bovenop het tekort aan halfgeleiders, wat de verkopen de komende jaren onder druk zal zetten. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20