Documentaire over Ethereum en Vitalik Buterin haalt 1,9 miljoen dollar in cryptomunten op

De makers van documentaire ‘Ethereum: The Infinite Garden’ haalden vrijdag via crowdfunding 750 Ether-munten, ofwel 1,9 miljoen dollar, op om het ambitieuze project te realiseren.

Waarom is dit belangrijk?

Tweede grootste cryptomunt Ethereum is op veel vlakken compleet verschillend dan grote broer Bitcoin. Ten eerste heeft Ethereum, in tegenstelling tot Bitcoin, een duidelijk aangezicht met oprichter Vitalik Buterin, een geniale Canadees-Russische jongeman. Ten tweede is het blockchain-ecosysteem van Ethereum een pak ambitieuzer dan dat van Bitcoin. Zo bouwt Ethereum mee aan de creatie van een gedecentraliseerd internet 3.0.

De cryptogemeenschap kijkt al verschillende weken uit naar een documentaire over tweede grootste cryptomunt Ethereum (ETH). De makers van het project, dat ‘Ethereum: The Infinite Garden’ werd gedoopt, hadden wel een behoorlijk grote som geld nodig om de docu te filmen.

Vorige week woensdag werd een crowdfunding opgezet door de filmmakers. Drie dagen later was het geld al binnen. Vrijdag werd met de crowdfunding 1,9 miljoen dollar, ofwel 1,6 miljoen euro, in crypto opgehaald.

Er werden in totaal 1.035,96 Ether-munten gedoneerd door 662 personen. Daarmee werd het beoogde doel van 750 ETH ver voorbijgestreefd. “It’s a wrap!”, kondigde de filmmakers enthousiast op Twitter aan. De documentaire kan nu in productie gaan.

Voorgesteld als natuurlijk ecosysteem

De documentaire zal de innovatieve wereld van Ethereum verkennen en het praktisch gebruik van de cryptomunt aantonen. Er zal ook aandacht besteed worden aan de gemeenschap en ontwikkelaars achter Ethereum, met natuurlijk extra belangstelling voor de 27-jarige Ethereum-stichter Vitalik Buterin.

In de film zal het blockchain-netwerk van Ethereum worden voorgesteld als een tuin met vruchtbare grond, planten en insecten die samen een ecosysteem vormen, in plaats van een ingewikkeld technologisch netwerk.

Nog 2 jaar wachten

De filmmakers lieten nog weten dat 95 procent van de ontvangen cryptomunten worden ingezet voor het budget van de film. Zo’n 3 procent zal naar ontwikkelaarssite Gitcoin gaan om open source Ethereum-projecten te steunen. De resterende 2 procent wordt gedoneerd aan Carbonfund.org, een organisatie die de wereldwijde uitstoot van CO2 bestrijdt.

Er wordt verwacht dat ‘Infinite Garden’ zal uitkomen in de winter van 2023.

(evb)

Lees ook: Medeoprichter Ethereum knipt banden met de cryptowereld door

Meer