Medeoprichter Ethereum knipt banden met de cryptowereld door

Anthony Di Iorio, medeoprichter van het Ethereum-netwerk, zegt dat hij klaar is met de cryptowereld, gedeeltelijk vanwege bezorgdheden over zijn persoonlijke veiligheid. Dat meldt Bloomberg.

Di Lorio heeft beslist om de cryptowereld achter zich te laten omdat “hij niet langer bekend wil zijn als de cryptopersoon.” “Ik wil faam verwerven als een probleemoplosser”, zei hij. Ook bezorgdheden over zijn persoonlijke veiligheid hebben een rol gespeeld bij zijn beslissing om uit de cryptowereld te stappen. De medeoprichter van Ethereum wordt sinds 2017 voortdurend omringd door een veiligheidsteam.

Verkoop Decentral

Hij is van plan om de komende weken zijn bedrijf Decentral, een softwarebedrijf gespecialiseerd in gedecentraliseerde technologieën, te verkopen. In een reactie aan Bloomberg liet hij weten dat hij al gesproken heeft met enkele potentiële investeerders. Di Lorio verwacht dat zijn startup gewaardeerd zal worden op enkele honderden miljoenen dollars. Hij wil het bedrijf verkopen voor fiatgeld, of aandelen in een ander bedrijf. Hij wil geen crypto’s aanvaarden.

Di Lorio wil dat geld gebruiken om een filantropische stichting op te richten in het komende jaar. De Canadees verwacht op termijn de banden te verbreken met andere startups waar hij bij betrokken is, en is niet van plan om nog meer blockchain-projecten te financieren.

Brainstormsessies

Hij zei dat hij al een PR-firma heeft ingehuurd om met zijn stichting samen te werken en dat hij snel vooruitgang wil boeken. De stichting zal zich bezighouden met verschillende sectoren en kwesties, hoewel Di Iorio niet heeft aangegeven welke die zijn. Hij heeft al wekelijkse “brainstormsessies” gehouden met een aantal industriële en politieke leiders, waaronder het Paraguayaanse congreslid en Bitcoin-liefhebber Carlos Rejala.

Di Lorio sluit weliswaar niet uit dat hij eventueel nog een beroep zal doen op crypto’s bij zijn projecten. “Ik zal crypto gebruiken als het nodig is, maar dat zal niet vaak het geval zijn”, zei hij.

De waarde van Ethereum (ETH) schommelt op dit moment rond 1.870 dollar. Op het hoogtepunt in mei was de munt ruim 4.300 dollar waard. Ondanks de recente daling blijft de digitale munt met een marktwaarde van 218 miljard dollar de op één na grootste cryptomunt op de markt. In 2018, toen ETH ruim de helft minder waard was dan vandaag, zei Forbes dat Di Iorio maar liefst 1 miljard dollar waard was.

Lees ook:

Meer