Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Bernie Sanders verstoort beursfeestje op Wall Street

Logo Business AM
Markten

25/03/2020 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

EPA-EFE/CRAIG LASSIG

De Amerikaanse aandelenbeurzen stijgen voor de tweede dag op rij, nadat afgelopen nacht bekendraakte dat de regering Trump en het Huis van Afgevaardigden het eens zijn geraakt over een noodhulpprogramma van 2.000 miljard dollar in de strijd tegen de coronacrisis.

De beursindex Dow Jones sluit woensdag met een winst van 2,3 procent. Eerder op de dag noteerde de Dow ruim 7 procent hoger dan bij de opening. De S&P 500 gaat 1,13 procent hoger, terwijl de technologiebeurs Nasdaq 0,45 procent moet prijsgeven. 

In het laatste halfuur handel moest de Dow alsnog een groot deel van zijn winst inleveren. Dat gebeurde nadat senator Bernie Sanders ermee dreigde het noodpakket alsnog te torpederen. Hij wil dat er strengere voorwaarden voor grote bedrijven worden geformuleerd. Zo wil hij een clausule die ontslagen verbiedt en het onmogelijk maakt om jobs naar het buitenland te outsourcen. De stemming staat voor donderdag gepland.

Dinsdag had de Dow met een klim van 11,3 procent al zijn beste prestatie sinds 1933 neergezet. Eerder die dag had president Trump laten uitschijnen dat hij de Amerikaanse economie tegen Pasen wil heropenen, ongeacht of medische specialisten dat verstandig vinden.

De energiesector presteerde best en breidde zijn winst voor de week uit tot 18 procent. Desondanks noteert de sector nog altijd 50 procent lager dan vorig kwartaal.

Goud moet een procentpunt inleveren, terwijl olie 3 procent stijgt. De bitcoin noteert stabiel en is nu 6.656 dollar waard.  Ook de euro zet zijn remonte verder en is nu 1,088 dollar waard, een procentpunt meer dan gisteren.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks