Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Belgische modeontwerper Raf Simons aan de slag bij Prada

Logo Business AM
Lifestyle

24/02/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Raf Simons tijdens de Paris Fashion Week in januari. - Isopix

De Belgische modeontwerper Raf Simons gaat werken voor het Italiaanse modehuis Prada. Dat werd aangekondigd op de modeweek in Milaan en Prada meldt het nieuws ook via Twitter. Simons wordt samen met Miuccia Prada co-creatief directeur.

‘Vanaf 1 april 2020 wordt Raf Simons deel van het Prada-merk als co-creatief directeur, in een partnerschap met Miuccia Prada. Hij krijgt dezelfde verantwoordelijkheden rond creatieve input en het nemen van beslissingen’, zegt Prada op zijn website.

De eerste Prada-collectie ontworpen door Miuccia Prada en Raf Simons wordt getoond in de show van damesmode voor de lente en zomer van 2021, die in Milaan in september 2020 wordt voorgesteld, klinkt het nog.

Wederzijds respect

‘Deze samenwerking, die alle creatieve facetten van het Prada-label omvat, is ontstaan uit een diep wederzijds respect en een open conversatie. Het gaat om een gezamenlijke beslissing van de twee partijen’, klinkt het. ‘Ze opent een nieuwe dialoog tussen twee personen die beschouwd worden als twee van de meest invloedrijke en belangrijke ontwerpers.’ De samenwerking tussen de twee kan volgens Prada ook gezien worden als een eerste stap in de richting van bredere vormen van interactie.

‘Ik ben erg blij om deze samenwerking met Prada aan te kondigen’, zei Simons volgens De Morgen op de persconferentie in Milaan. ‘Het is een merk waar ik mijn hele leven al in geïnteresseerd ben.’

De 52-jarige Simons, geboren in Neerpelt (ondertussen omgedoopt tot Pelt), was van 2016 tot december 2018 creatief directeur bij Calvin Klein, maar vertrok daar voor het einde van zijn contract. Hij werkte ook enkele jaren voor Dior.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton