Belgische modeontwerper Raf Simons aan de slag bij Prada

De Belgische modeontwerper Raf Simons gaat werken voor het Italiaanse modehuis Prada. Dat werd aangekondigd op de modeweek in Milaan en Prada meldt het nieuws ook via Twitter. Simons wordt samen met Miuccia Prada co-creatief directeur.

‘Vanaf 1 april 2020 wordt Raf Simons deel van het Prada-merk als co-creatief directeur, in een partnerschap met Miuccia Prada. Hij krijgt dezelfde verantwoordelijkheden rond creatieve input en het nemen van beslissingen’, zegt Prada op zijn website.

De eerste Prada-collectie ontworpen door Miuccia Prada en Raf Simons wordt getoond in de show van damesmode voor de lente en zomer van 2021, die in Milaan in september 2020 wordt voorgesteld, klinkt het nog.

Wederzijds respect

‘Deze samenwerking, die alle creatieve facetten van het Prada-label omvat, is ontstaan uit een diep wederzijds respect en een open conversatie. Het gaat om een gezamenlijke beslissing van de twee partijen’, klinkt het. ‘Ze opent een nieuwe dialoog tussen twee personen die beschouwd worden als twee van de meest invloedrijke en belangrijke ontwerpers.’ De samenwerking tussen de twee kan volgens Prada ook gezien worden als een eerste stap in de richting van bredere vormen van interactie.

‘Ik ben erg blij om deze samenwerking met Prada aan te kondigen’, zei Simons volgens De Morgen op de persconferentie in Milaan. ‘Het is een merk waar ik mijn hele leven al in geïnteresseerd ben.’

De 52-jarige Simons, geboren in Neerpelt (ondertussen omgedoopt tot Pelt), was van 2016 tot december 2018 creatief directeur bij Calvin Klein, maar vertrok daar voor het einde van zijn contract. Hij werkte ook enkele jaren voor Dior.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20