Bel20 sterkste stijger in Europees peloton

Alle Europese beurzen zetten dinsdag mooie cijfers neer. De Belgische sterindex Bel20 is de primus met een stijging van 2,8 procent.

Nu meer en meer landen een einde aan de lockdown aankondigen, wordt het sentiment op de beurzen ook weer positiever. Beleggers sturen alle beurzen hoger. De brede Europese index Stoxx600 sluit 1,5 procent hoger. De Duitse Dax deed er 1,2 procent bij, de Franse CAC40 steeg 1,3 procent. Onze eigenste Bel20 deed er met maar liefst 2,8 procent het meeste bij.

De sterkste stijgers in Europa zijn banken, in afwachting van resultaten, en de tweede grootste bioscoopuitbater in de wereld Cineworld. Het aandeel stijgt 17 procent, vermoedelijk in de hoop dat weer meer mensen naar de cinema zullen gaan als de lockdowns worden opgeheven.

Wirecard

Het Duitse betaalbedrijf Wirecard doet het dan weer minder goed en daalt 26 procent. Dinsdag kwam een rapport van de accountant KPMG naar buiten dat twijfel zaaide over de inkomsten van het bedrijf.

In de Bel20 is de bank KBC de sterkste stijger met 7,2 procent. Op de tweede plaats komt brouwer AB InBev met 5,7 procent. Beide bedrijven stegen al meer dan 10 procent in twee dagen tijd. Het slechts presterende aandeel is de supermarktketen Colruyt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20