Antwerpse luchthaven rekent komende maanden op herstel

De luchthaven van Antwerpen verwacht de volgende maanden een herstel te zien in de passagierscijfers. Die lagen voor het eerste kwartaal van dit jaar wegens de coronapandemie nog steeds 86 procent onder het niveau van vorig jaar. Al zag de luchthaven in Deurne de zakenreizen wel weer wat aanzwengelen.

Tijdens de eerste drie maanden van 2021 kreeg de luchthaven amper 6.718 passagiers over de vloer. Dat is een daling van 86 procent in vergelijking met vorig jaar. Tot halverwege maart 2020, toen ons land voor de eerste keer in lockdown ging, verwelkomde de luchthaven 48.500 reizigers.

‘We merken wel een herstel van de zakenvluchten op’, zegt CEO Eric Dumas. ‘Ook de vliegscholen zijn weer herstart dit voorjaar zodat de opleidingen van piloten hervat konden worden. Beide zaken dragen bij aan het verdere herstel van de activiteiten van de luchthaven.’

Een herstel van de passagierscijfers verwacht Dumas in de komende maanden te zien. Zo zal TUI fly vanaf 20 april opnieuw twee keer per week naar de Spaanse bestemmingen Alicante, Malaga, Murcia, Ibiza en Mallorca vliegen en vanaf 18 juni ook een nieuwe verbinding naar het Zuid-Franse Avignon inleggen.

Nog tot en met 18 april geldt in België een verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland.

Lees ook: Europese luchthavens beleefden slechtste jaar in een kwarteeuw

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20