Belgen werken nooit ver van huis, tot grote wanhoop van Vlaanderen

Het is geen geheim dat Brussel heel wat werknemers uit Vlaanderen en Wallonië aantrekt. Maar dat aantal ligt misschien lager dan je zou denken. Belgen werken immers graag in hun eigen regio. Tot grote ergernis van Vlaanderen, waar er een tekort aan arbeidskrachten is.

Waarom is dit belangrijk?

Vlaanderen is wanhopig op zoek naar arbeidskrachten en kijkt al lang in de richting van Wallonië. Maar het mag niet baten: Walen hebben geen zin om de taalgrens over te steken. Het omgekeerde is ook waar. Over het algemeen willen de Belgen in hun eigen regio aan de slag gaan.

In het nieuws: Op basis van gegevens van Statbel heeft de IÉSEG School of Management, een onderwijsinstelling in Frankrijk, een kort rapport opgesteld over het verband tussen woonplaats en werkplek van Belgische werknemers. Uit dat onderzoek blijkt dat we graag dicht bij huis werken.

Luikenaars en West-Vlamingen werken het liefst in eigen regio

De essentie: Brussel valt hoe dan ook in de smaak van de werknemers, maar misschien niet zoveel als verwacht.

  • Slechts 10 procent van de W
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer