De belasting op buitengewone winsten moedigt een oliegigant aan om… meer te investeren in olie

De grootste producent van olie in de Noordzee verhoogt zijn olie-investeringen en wil dat ook volgend jaar doen. Deze beslissing is direct gerelateerd aan de heffing op uitzonderlijke winsten, die een jaar geleden werd ingevoerd na luidruchtige eisen vanwege de energiecrisis.

Waarom is dit belangrijk?

De meeste energiebeleidsmaatregelen die de afgelopen jaren wereldwijd zijn ingevoerd, lijken investeringen in vervuilende energieën te ontmoedigen. Maar sommige maatregelen hebben het tegenovergestelde effect. Wanneer fossiele-brandstofbelastingen in feite fossiele-brandstoffen steunen, profiteert Big Oil daarvan.

In het nieuws. Harbour Energy, de grootste onafhankelijke olie- en gasproducent op de beurs van Londen, gaat meer investeren in olieproductie.

  • Donderdag kondigde Harbour Energy aan zijn investeringen in de Noordzee te verhogen om meer olie te produceren.
  • Het Britse olieconcern wil maximaal profiteren van de huidige regels vooraleer de Labour-partij mogelijk weer aan de macht komt.

Hoe is dit mogelijk?

De details: het bedrijf gaat dit zeker doen in 2023, mogelijk ook in 2024.

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer