Tweede recordjaar op rij voor luchthaven Antwerp Airport

Antwerp Airport heeft het voorbije jaar 306.330 reizigers ontvangen. Daarmee heeft de Antwerpse luchthaven een nieuw record laten optekenen. Antwerp Airport kon daarbij vooral genieten van de sterkste zomer uit zijn geschiedenis. Dat heeft het bedrijf Egis, uitbater van de luchthaven gemeld.

Het jaar voordien had de luchthaven 298.403 reizigers ontvangen. Antwerp Airport kon voor het tweede jaar een nieuw recordaantal passagiers melden.

Tegenover 2015 is het aantal reizigers al met 38 procent toegenomen.

London City

Marcel Buelens, chief executive van Antwerp Airport, erkent dat het voorbije jaar voor de luchthaven niet bijzonder positief van start ging. Door het verdwijnen van luchtvaartmaatschappij VLM Airlines was er immers een capaciteitsverlies van 35 procent.

‘Dat kon echter door een bijzonder sterke zomer ruimschoots worden gecompenseerd,’ zegt de uitbater. ‘Tijdens de maanden juli, augustus en september ontving de luchthaven 101.069 passagiers. Dat betekent een stijging met bijna 10 procent tegenover het jaar voordien.’

TUI fly startte in april vanop de Antwerpse luchthaven vluchten naar Lublin in Polen en Enfidha in Tunesië. Daarnaast kregen routes zoals Tanger, Alicante en Malaga extra capaciteit.

Tenslotte was er in september de start van de nieuwe maatschappij Air Antwerp, die de historische route tussen Antwerpen en London City opnieuw in gebruik nam.

Investeringen

De luchthaven wijst erop dat ook de bezettingsgraad van de vliegtuigen de verwachtingen overtreft. ‘De zakenluchtvaart, die 40 procent van het aantal bewegingen op de luchthaven voor zijn rekening neemt, liet eveneens goed prestaties optekenen,’ aldus Antwerp Airport.

Marcel Buelens benadrukt nog dat de luchthaven op koers zit om zijn doelstellingen voor 2024 te realiseren. Dit jaar staan op de luchthaven belangrijke investeringen gepland van ASL Group en Flying Group, de grootste gebruikers van Antwerp Airport.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20