Amerikaanse beurzen tikken records aan, Apple gaat door grens van 500 dollar per aandeel

Nog geen week nadat de S&P500 op zijn hoogste punt ooit terechtkwam, gaat hij er opnieuw over. Ook de techbeurs Nasdaq breekt een record. Apple kost ondertussen meer dan 500 dollar per aandeel. De techrally is duidelijk nog niet ten einde.

De S&P500 staat op 3426,14 punten. Dat is ver boven zijn record van 3.394,95 punten vorige week dinsdag. De Nasdaq komt op ongeveer 11.400 punten. Zijn laatste recordkoers was op 6 augustus met 11.267 punten.

De iPhone-maker Apple opende 3 procent hoger, maar kwam later iets terug. Eén aandeel van Apple kost nu 503 dollar. Opnieuw een record voor het techbedrijf dat vorige week 2.000 miljard dollar beurswaarde vergaarde. Het was na de Saoedische oliegigant Saudi Aramco het eerste bedrijf dat die grens doorbrak.

Ook de andere grote techbedrijven Amazon, Microsoft, Alphabet en Netflix gaan hoger. Er is al enkele weken een rush op techaandelen aan de gang. Sinds zijn dieptepunt in maart staat de Nasdaq al 66 procent hoger. De techsector profiteert met allerlei producten van de thuisblijfplicht de voorbije maanden.

Dalende coronacijfers

Investeerders lijken ook weer optimisme te putten uit de dalende coronacijfers in de VS. Zondag werden er nog maar 37.000 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het maximum van de weken daarvoor lag op 42.000. De farmawaakhond FDA keurde maandagochtend ook een experimentele behandeling voor corona goed.

Dat positivisme is goed nieuws voor luchtvaartmaatschappijen. United Airlines en Delta Airlines schieten allebei 5 procent hoger, terwijl de cruisemaatschappij Carnival er 3 procent bij doet.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20