Na nieuwe recorddag noteert Nasdaq 27 procent hoger dan 12 maanden geleden

De onbeperkte hoeveelheid door de Amerikaanse centrale bank FED verschafte liquiditeiten duwt de Amerikaanse aandelenmarkten steeds verder omhoog. Dat de VS ook maandag nog eens 45.000 bevestigde gevallen van coronavirus moesten optekenen en de ziekenhuisopnames in 20 staten, waaronder Florida, Texas, Arizona en Georgia, zijn gestegen, kan investeerders niet langer deren. Dat verschillende staten opnieuw lockdownmaatrgelen invoeren evenmin.

De index Dow Jones noteert bij sluiting 459 punten hoger, een winst van 1,7 procent. Maar het was vooral de techbeurs Nasdaq die Wall Street hoger jaagt. De Nasdaq sluit 2,21 procent hoger en zet daarmee alweer een historisch record neer. Ook de S&P 500 start de beursweek met een winst van 1,59 procent.

Wall Street haakte in op de rally op de Aziatische beurzen eerder op de dag. De Chinese staatskrant Securities Times schreef dat hervormingen op de aandelenmarkt en een hoge liquiditeit positief zijn voor de beurzen. Ook stond er te lezen dat een ‘gezonde’ rally op de Chinese beurzen na de coronacrisis nog belangrijker wordt om tot hetzelfde niveau te komen als voor de economische malaise.

Apple, Amazon, Microsoft en Google-holding Alphabet gaan alle tenminste 2 procent hoger. Het aandeel Amazon doorbreekt for het eerst de grens van 3.000 dollar. Ook videostreamingdienst Netflix noteert op recordhoogte. De Nasdaq noteert ondertussen 16 procent hoger dan op 1 januari en 27 procent hoger dan een jaar geleden.

Tesla gaat nog eens 13,5 procent hoger

Tesla wint nog eens 13,5 procent, nadat JP Morgan het koersdoel voor de bouwer van elektrische wagens verhoogt, van 1.050 dollar naar 1.500 dollar. Volgens de Amerikaanse zakenbank zal het bedrijf van Elon Musk er tegen 2025 in slagen om jaarlijks 100 miljard dollar aan omzet te genereren. Ook Warren Buffetts Berkshire Hathaway en Uber gaan flink hoger nadat beide bedrijven overnames aankondigden.

Olie gaat 0,17 procent lager. Een vat WTI kost woensdagavond 40,58 dollar. Goud voegt 0,3 procent toe. Een ounce kost nu 1.795 dollar. De euro klimt 0,55 procent hoger tegenover de Amerikaanse dollar. Amerikanen moeten voor de eenheidsmunt nu 1,131 dollar betalen. De bitcoin gaat 2,83 procent hoger en kost 9.286 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20