Chinese beursrally boezemt Amerikaanse beleggers vertrouwen in

Na het verlengd weekend door Onafhankelijkheidsdag gaan de Amerikaanse beurzen hoger. Bij opening wonnen de S&P500 en de Dow Jones beiden 1,3 procent. De Nasdaq deed er zelfs 1,6 procent bij.

Met de winst volgt Wall Street de rally op de Aziatische beurzen. De Chinese staatskrant Securities Times schreef dat hervormingen op de aandelenmarkt en een hoge liquiditeit positief zijn voor de beurzen. Ook stond er te lezen dat een ‘gezonde’ rally op de Chinese beurzen na de coronacrisis nog belangrijker wordt om tot hetzelfde niveau te komen als voor de economische malaise.

Ook de Amerikaanse beurzen volgen, na de Europese, het goede voorbeeld. Vooral aandelen van luchtvaartmaatschappijen en cruisemaatschappijen doen het goed, omdat die bedrijven hun activiteiten stelselmatig en met succes heropstarten. Het feit dat het aantal nieuwe coronabesmettingen in de Verenigde Staten nog altijd sterk toeneemt, kan beleggers niet echt deren.

Omstreeks half vijf Belgische tijd koerst medicijnproducent Becton Dickinson bijna twee procent hoger. Het bedrijf heeft toestemming gekregen van de Food and Drugs Administration voor zijn snelle coronatest. Becton Dickson stelt dat de test binnen de vijf minuten uitsluitsel kan geven over een eventuele besmetting.

Tesla wint 7 procent, nadat JP Morgan het koersdoel voor de bouwer van elektrische wagens verhoogt, van 1.050 dollar naar 1.500 dollar. Volgens de Amerikaanse zakenbank zal het bedrijf van Elon Musk er tegen 2025 in slagen om jaarlijks 100 miljard dollar aan omzet te genereren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20