Apple doorbreekt kaap van 2.000 miljard dollar beurswaarde

De technologiegigant Apple is 2.000 miljard dollar waard. Het is daarmee het eerste Amerikaanse bedrijf dat die kaap overschrijdt.

De techrally van de voorbije maanden heeft Apple geen windeieren gelegd. Twee jaar nadat het bedrijf voorbij de grens van 1.000 miljard dollar zoefde is het alweer 1.000 miljard meer waard. Het geeft zijn concurrenten daarmee serieus het nakijken. Amazon komt op 1.650 miljard dollar, Microsoft moet het 1.500 miljard dollar stellen en Alphabet, het moederbedrijf van Google, is zelfs ‘maar’ 1.000 miljard dollar waard.

Apple was op 2 augustus 2018 ook het eerste bedrijf dat een beurswaarde van 1.000 miljard dollar kon neerzetten, maar niet veel later volgden de andere grootheden. De kans is dus groot dat het ook voor hen niet lang meer zal duren voor ze de heilige grens van 2.000 miljard doorbreken.

Momentum

De afgelopen maanden kenden techaandelen een stevig momentum. De coronacrisis is in zekere zin een cadeau geweest voor de techsector. Amazon verkocht meer online terwijl alle winkels gesloten waren, Microsoft verkocht meer bedrijfssoftware voor mensen die thuis zaten en moesten kunnen communiceren met hun collega’s en Netflix lokte meer mensen naar zijn streamingdienst omdat velen verstrooiing zochten in een serie tijdens de lange dagen in de zetel. Die laatste is trouwens nog lang niet aan de 1.000 miljard beurswaarde, maar steeg sinds begin dit jaar ook al 48 procent.

Apple ging er sinds het begin van dit jaar al 59 procent op vooruit, op jaarbasis kwam er zelfs 122 procent bij. Ondanks de vele winkelsluitingen kon Apple toch historisch sterke resultaten neerzetten het voorbije kwartaal. Er werd meer online gekocht en dat bracht het bedrijf uit Cupertino in Californië 60 miljard dollar omzet op, 11 procent meer dan een jaar eerder. Eind juli loste Apple het staatsoliebedrijf Saudi Aramco al af als het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20