S&P500 tikt record aan

Het zat er al een week aan te komen, maar de brede Amerikaanse index S&P500 kwam dinsdag tien minuten na de openingsbel op 3.394,95 punten terecht en sloopt daarmee zijn vorige record van 3.393,52 punten.

Dat vorige record bereikte de beursindex op 19 februari, vlak voor de coronacrisis toesloeg en de markten, zij het kortstondig, de dieperik instuurde.

Ondertussen zijn alle beurzen hersteld en kon de S&P500 dus een record aantikken. Eerder stonden de technologie-index Nasdaq en de Dow Jones al op recordniveaus. Sinds zijn coronapandoering steeg de S&P500 al meer dan 50 procent. Later op de dag daalde de index weer.

Big Tech

Vooral Big Tech helpt de index omhoog. Sinds het begin van dit jaar staan alle techaandelen al meer dan 27 procent hoger. En ook dinsdag gaan ze weer goed vooruit. Streamingreus Netflix doet er 1,2 procent bij, terwijl de webwinkel 3,2 procent hoger gaat. Beide bedrijven profiteren al maanden van de quarantaine, waar mensen de hele tijd binnen zitten en dus weinig anders te doen hebben dan series kijken of online shoppen.

Traditionele winkels moeten dan weer het onderspit delven. Hoewel zowel Walmart als Home Depot met uitstekende cijfers kwamen, gaan ze toch in het rood. Walmart zag zijn online verkoop verdubbelen, maar het gevaar van Amazon doet beleggers toch eieren voor hun geld kiezen. Het aandeel gaat bijna 1 procent lager.

Ook Home Depot profiteerde van de quarantaine. Nu Amerikanen eindelijk tijd hadden om alle achterstallige klusjes in hun huis te doen, verkocht het bedrijf 23 procent meer in het afgelopen kwartaal. Anderzijds liepen ook de kosten op. Home Depot betaalde vooral meer aan personeel. Het aandeel gaat 0,7 procent onderuit.

De Duitse vaccinmaker CureVac, die de voorbije twee dagen aan een ferme rally bezig was, gaat dinsdag meer dan 11 procent onderuit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20