Duitse vaccinhoop CureVac gaat vijf keer hoger twee dagen na beursgang

Het Duitse vaccinbedrijf CureVac, dat bezig is met de ontwikkeling van een coronavaccin, noteert sinds vrijdag op de Amerikaanse beurs en dat zal het geweten hebben. Het aandeel steeg sindsdien al 431 procent.

CureVac wordt in Duitsland op handen gedragen en ook de Amerikaanse president Donald Trump is grote fan van het bedrijf. Die probeerde het CureVac eerder al volledig naar de VS te halen, maar Duitsland stak daar een stokje voor.

In juni begon het bedrijf met de eerste fase van onderzoeken naar zijn potentiële coronavaccin en het verwacht daar eind dit jaar de eerste resultaten van te hebben. Onder andere de bekende filantropist en Microsoft-oprichter Bill Gates gelooft er sterk in en steunt de farmagigant dan ook financieel. Naast een coronavaccin ontwikkelt CureVac ook vaccins tegen onder andere hondsdolheid en andere infectieziekten.

Succes

Vrijdag trok het bedrijf dan toch naar Wall Street aan 16 dollar per aandeel en dat was meteen een groot succes. Het bedrijf haalde 213 miljoen dollar (178 miljoen euro) op met de beursgang. De eerste dag ging het aandeel 249 procent hoger naar 55,9 dollar om maandag opnieuw 52 procent te stijgen naar 85 dollar. Dat is 431 procent meer dan zijn introductieprijs. Dinsdag ging het voorbeurs echter 4 procent lager.

CureVac zal het geld dat het ophaalde met de beursgang gebruiken voor meer onderzoek, de uitbreiding van zijn productiecapaciteit en de ondersteuning van zijn klinische tests.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20