Amerikaanse beurzen openen laatste beursdag van de week met bescheiden winst

De beleggers blijven er vertrouwen in hebben dat er voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen nieuwe stimulusmaatregelen worden aangekondigd. De Amerikaanse beurzen gingen vrijdag lichtjes hoger bij de opening.

Ondanks het aflopen van de deadline voor de stimulusgesprekken, blijven de beleggers hopen op nieuwe economische steunmaatregelen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De gesprekken tussen Nancy Pelosi, de voorzitter van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden en Steven Mnuchin, minister van Financiën gaan door. Gisteren liet Pelosi weten dat een akkoord binnen handbereik is.

De Dow Jones en Nasdaq zijn de laatste beursdag van de week 0,2 procent in het groen gestart. De S&P 500 ging 0,3 procent hoger.

Stevig verlies voor Intel

American Airlines nam bij de opening een duik van 3,52 procent. Daarmee zet het bedrijf de negatieve tendens van gisteren verder. Teleurstellende kwartaalcijfers spelen de luchtvaartmaatschappij parten.

Intel slikte in het derde kwartaal een omzetverlies van 4 procent. Het bedrijf haalde een omzet van 18,3 miljard dollar. Ook op de beurs moet de chipfabrikant incasseren. Het aandeel ging 10,31 procent lager bij de beursopening.

Goed nieuws was er voor Mattel. De Amerikaanse speelgoedfabrikant ging bij de opening maar liefst 8 procent hoger. Het bedrijf boekte in het derde kwartaal een flink hogere winst en omzet. De omzet op jaarbasis steeg met 10 procent tot 1,63 miljard dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20