Amerikaans overheidsrapport sluit het bestaan van aliens niet uit… maar kan het ook niet bevestigen

De afgelopen 20 zijn er een honderdtal onverklaarbare incidenten gemeld door het Amerikaans leger. Hoewel het rapport verklaart dat ze dat zelfs wetenschappers de incidenten niet kunnen verklaren, kunnen ze wel met zekerheid zeggen dat het geen buitenaardse activiteit is. Het langverwachte overheidsrapport werd openbaar gemaakt op 1 juni.

De laatste weken is de fascinatie voor aliens in heel de wereld alleen maar toegenomen. Het was al lang bekend dat dit rapport op 1 juni openbaar gemaakt zou worden. Toen Barack Obama de discussie nog wat aanwakkerde op ‘The Late Late Show’, verschenen er duizenden samenzweringstheorieën op het internet. ‘Ik ga heel eerlijk zijn, er zijn opnames van objecten in de lucht waarvan we niet precies weten wat het zijn.’ vertelde de ex-president tegen James Corden op zijn tv-show.

In het rapport wordt geschreven dat veel van de waargenomen verschijnselen moeilijk te verklaren blijven. Vooral omdat hun versnelling en hun vermogen om van richting te veranderen en onder water te verdwijnen blijft verbazen.

Dat is ongeveer de enige overtuigende conclusie in het rapport. Op dit moment wordt er gewerkt aan een uitgebreidere versie, die 25 juni zou verschijnen. Toch zal die versie weinig andere conclusies bevatten, dat maakte belangrijke ambtenaren al mee. De regering kan dus niet definitief uitsluiten dat de fenomenen buitenaardse ruimtetuigen zijn.

De uitgebreide versie zal ook een geheime bijlage bevatten, aldus de ambtenaren. Hoewel de bijlage geen bewijs zal bevatten dat de verschijnselen buitenaardse ruimtetuigen zijn, erkenden de ambtenaren het feit dat het niet voor het publiek toegankelijk zal zijn speculaties zal voeden.

Andere verklaringen

Omdat het Amerikaanse rapporten zijn, geschreven en nagekeken door Amerikaanse ambtenaren, valt het niet uit te sluiten dat een andere grootmacht achter de verschijnselen zit. Zo wordt er door velen argwanend gekeken naar China en Rusland. Van die tweede is er geweten dat ze enorm investeren in hypersonische technologie.

Ze zouden die technologie ontwikkeld hebben om de Amerikaanse raketverdediging te kunnen ontwijken. Ook China heeft soortgelijke technologie ontwikkeld. Als uit rapporten zou blijken dat het om Russische of Chinese luchtvaartuigen gaat, zou dat betekenen dat ze een enorme voorsprong op Amerika zouden hebben genomen.

Een andere valabele verklaring zouden weerballonnen zijn. Die criteria kunnen ze af en toe wel verbinden aan een weer-of onderzoeksballon en dat zou ook verklaren waarom de verschijnselen zo afhankelijk zijn van de wind.

Meer