Obama bespreekt ufo’s: ‘Van sommige objecten in de lucht weten we niet wat ze zijn’

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama sprak dinsdag op The Late Late Show kort over ufo’s. Obama vond het idee dat de Amerikaanse overheid buitenaardse wezens en hun ruimteschepen zou herbergen vermakend. Hij gaf wel toe dat er verschillende ufowaarnemingen zijn die de autoriteiten nog steeds niet kunnen verklaren.

Waarom dit belangrijk is: Volgens The New York Times is het aantal ufowaarnemingen tijdens de Covid-19-pandemie opvallend gestegen. Volgens ‘ufologen’ zou dat komen door de lockdowns, waardoor mensen in eigen huis en tuin meer tijd spendeerden aan het observeren van de hemel. In de Verenigde Staten werden er vorig jaar 7.200 ufo’s waargenomen. 1.000 meer dan in 2019. Beleidsmakers eisen ook steeds vaker dat het Pentagon beelden van deze mysterieuze objecten vrijgeeft.

Als er buitenaardse wezens onze planeet zouden bezoeken, zou de president van de Verenigde Staten, het machtigste land op aarde, hier zeker van op de hoogte zijn, toch? Dat dacht Obama ook nadat hij verkozen was. 

‘Ik vroeg hen of er een lab is waar we alle buitenaardse specimens en hun ruimteschepen bewaren. Het antwoord was “nee”,’ vertelde Obama dinsdag op The Late Late Show tegen gastheer James Corden.

‘Onverklaarbare beelden’

Wat Obama wel kon vertellen was dat het groeiend aantal ufowaarnemingen zeker geen verzinsels zijn. ‘Wat wel waar is, en ik ben serieus nu, is dat er verschillende beelden zijn van objecten in de lucht waarvan we niet weten wat ze zijn’, meende Obama. ‘We kunnen niet verklaren hoe ze zich bewegen en hun vliegpatroon volgt een ingewikkeld patroon’, klonk het ook nog.

Obama begrijpt waarom mensen, zoals de zogenoemde ‘ufologen’ nog steeds proberen uit te zoeken wat er juist achter het mysterie schuilt. ‘Maar ik heb je niets nieuws te melden’, besloot de voormalige president. Zijn eigen theorie over de ufo’s deelde hij niet mee.

‘Veiligheidsrisico’

Onlangs kwamen er opnieuw mysterieuze ufo-beelden in het nieuws. De Amerikaanse militaire piloot Ryan Graves vertelde CBS toen over zijn ervaringen met ‘honderden’ van deze ufo’s. Volgens Graves vormen die een serieus veiligheidsrisico.

‘Ik maak me er zorgen over. Als dit gevechtsvliegtuigen van een ander landen zouden zijn, zou dit een enorm probleem zijn. Maar omdat ze er raar uitzien, wordt het niet serieus onderzocht. Ondertussen bekijken deze ufo’s ons elke dag’, meende Graves.

Lees ook: Gedetailleerde en ‘moeilijk te verklaren’ waarnemingen van ufo’s: Amerikaanse regering komt binnenkort met rapport

(evb)

Meer