Voormalige US Navy-piloot: ‘Zagen dagelijks ufo’s vliegen’

Een voormalige piloot van de Amerikaanse marine heeft getuigd over waarnemingen van ufo’s voor de Atlantische kust. Volgens de man kwamen zo’n waarnemingen bijna dagelijks voor.

Het actuaprogramma 60 Minutes op de zender CBS besprak afgelopen zondag een reeks vermeende ontmoetingen van Amerikaanse militaire piloten met ufo’s. Een deel daarvan is op video vastgelegd en recent vrijgegeven door het Pentagon. Zij gaven daarbij toe dat ze de objecten niet hadden kunnen identificeren. Begin juni moeten het Pentagon en de inlichtingsdiensten een uitgebreid rapport vrijgeven over dergelijke waarnemingen.

Volgens Ryan Graves, voormalig piloot van de Amerikaanse marine, kwamen zo’n observaties echter bijna dagelijks voor en dat gedurende enkele jaren. Hij besprak bij 60 Minutes één van die waarnemingen die is vastgelegd op camera. “Dit is moeilijk uit te leggen. Ik weet het niet. Ik weet eerlijk gezegd niet wat het is”, klinkt het.

Wetten van fysica tarten

Ook Lue Elizondo, het voormalige hoofd van een Pentagon-project om waarnemingen van ufo’s te onderzoeken, kwam aan het woord. Volgens hem zagen de piloten regelmatig zaken die aan wetten van de fysica leken te tarten.

“Stel je een technologie voor die 600 tot 700 G-krachten kan uitvoeren, die kan vliegen met 21.000 kilometer per uur, die radar kan ontwijken en die door de lucht, door het water en mogelijk door de ruimte kan vliegen. En dat zonder duidelijke tekenen van voortstuwing, geen vleugels, geen stuurvlakken, maar toch de wetten van de zwaartekracht van de aarde kunnen trotseren”, zegt hij.

Meer