Gedetailleerde en ‘moeilijk te verklaren’ waarnemingen van ufo’s: Amerikaanse regering komt binnenkort met rapport

De Amerikaanse regering werkt aan een uitgebreid rapport over waarnemingen van ufo’s, volgens John Ratcliffe, de voormalige Directeur van de Nationale Inlichtingendiensten van de Verenigde Staten. Dat rapport zou heel wat details bevatten van waarnemingen die volgens Ratcliffe moeilijk te verklaren zijn.

De Verenigde Staten hebben bewijzen van ufo’s die bewegingen maken die moeilijk te repliceren zijn met door ons gekende technologie. Daarnaast zijn er ook waarnemingen van objecten die sneller gaan dan het geluid zonder daarbij de kenmerkende sonische knal te produceren. Dat heeft John Ratcliffe gezegd in een gesprek met Fox News. Ratcliffe was onder voormalig president Donald Trump een tijdlang Directeur van de Nationale Inlichtingendiensten en was in die functie dus het hoofd van de CIA en de NSA.

‘We hebben het dan over waarnemingen die gedaan zijn door piloten van de marine of luchtmacht, of die zijn opgepikt door satellietbeelden’, legt Ratcliffe uit. Die objecten zouden op verschillende plaatsen over heel de wereld zijn vastgesteld. ‘Het zijn er veel meer dan tot nu toe openbaar is gemaakt.’

Rapport voor 1 juni

Binnenkort komt daar dus verandering in. In december van vorig jaar is namelijk een deadline van 180 dagen ingesteld voor een rapport over waarnemingen van ufo’s. Het Pentagon en de inlichtingendiensten moeten hun rapport dus vóór 1 juni vrijgeven.

De verplichting om deze informatie vrij te geven, maakte deel uit van een Covid-stimuluspakket dat voormalig president Donald Trump – na lang onderhandelen en weigeren – eind december eindelijk toch goedkeurde. Door de gegevens van deze onverklaarbare waarnemingen vrij te geven, hopen de inlichtingsdiensten toch tot logische verklaringen te komen.

‘Het weer kan storingen en visuele stoornissen veroorzaken. Soms vragen we ons af of onze tegenstanders technologieën hebben die iets verder ontwikkeld zijn dan we dachten of realiseerden. Maar er zijn ook gevallen waarin we geen goede verklaringen hebben voor sommige dingen die we hebben gezien’, legt Ratcliffe uit.

Drie video’s van ufo’s

Een van die zaken waar tot nu toe geen logische verklaring voor gevonden is, zijn drie video’s van ufo’s die de Amerikaanse marine bijna een jaar geleden openbaar maakte. Deze video’s, vastgelegd met camera’s van marinevliegtuigen met infraroodsystemen, laten zwarte vormen zien die met ongelooflijke snelheden tegen de wind in zweven en soms versnellen.

Ook begin dit jaar gaf de CIA een document van 3.000 pagina’s vrij over ufowaarnemingen. Dat was toen de laatste daad van John Ratcliffe als Directeur van de Nationale Inlichtingendiensten. (am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20