Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 27 NOV

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Aankondiging Fed maakt geen indruk op Wall Street

Logo Business AM
Markten

16/09/2020 | Dominique Dewitte | 3 min leestijd

Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve. (EPA-EFE/SAM CORUM)

Op Wall Street maakt de aankondiging van de Federal Reserve dat de rentevoeten nog zeker tot eind 2023 laag blijven weinig indruk.

De Dow Jones Industrial Average gaat 36 punten hoger, een winst van 0,1 procent. De S&P 500 en de techbeurs Nasdaq moeten echter inleveren. Ze gaan respectievelijk 0,46 en 1,25 procent lager.

Fed-voorzitter Jay Powell verzekerde de Amerikanen er tijdens een persconferentie van dat de expansionistische monetaire politiek zou blijven aanhouden tot er opnieuw maximale werkgelegenheid is gecreëerd en de inflatie rond de twee procent schommelt.

Opnieuw zijn het de ‘Big Tech’-aandelen die de beursdag domineren. Alle gaan lager. Apple verliest 2,75 procent, Facebook 3 procent, Amazon 2,5 procent, Microsoft 1,75 procent en Alphabet 1,3 procent. De Dow profiteert van de stijging van de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs. 

Snowflake en Kodak

Op de brede markt was het uitkijken naar de beursgang van databedrijf Snowflake. Het aandeel schiet meteen 111 procent hoger. Snowflake haalde met de beursgang 3,36 miljard dollar op en werd daarbij gewaardeerd op een slordige 33 miljard dollar. 8 uur later was dat al meer dan het dubbele.

Ook Kodak maakt een goede beurt. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal meldt dat een speciaal comité heeft geconcludeerd dat er bij de onverwachte aankondiging van een ruime overheidslening geen wetten werden overtreden. Het aandeel gaat 36 procent hoger.

In Washington slagen de Republikeinen en Democraten er maar niet in tot een akkoord te komen over een tweede stimuluspakket. Dat dit alsnog gebeurt vóór de verkiezingen van 3 november lijkt steeds onwaarschijnlijker.

Olie gaat bijna 5 procent hoger, nadat de maandvoorraden lager blijken dan verwacht en orkaan Sally opnieuw lelijk huishoudt in het zuiden van de VS. Een vat Brent-olie kost woensdag 42,24 dollar. Goud moet 0,02 procent inleveren. Voor een troy ounce goud (31 gram) moet nu 1.965 dollar worden betaald. De euro verliest 0,4 procent, nu de VS hun verwachtingen voor de economie opschroeven. Voor de eenheidsmunt moet woensdag 1,1796 dollar worden betaald. De bitcoin tenslotte gaat 2 procent hogere kost net geen 11.000 dollar.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  60.383.788
 • Aantal
  doden
  1.421.216
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  564.967
 • Aantal
  doden
  16.077