Aandeel Wirecard stijgt bijna 20 procent in één dag

De Europese beurzen hebben een goede dag achter de rug. De Brusselse Bel20 stond bij de slotbel 1,5 procent hoger met bijna alle aandelen positief. In Duitsland ging het in opspraak geraakte Wirecard 19 procent hoger.

De sterkste daling in de Bel20 was voor Telenet met 0,6 procent. Geen grote drama’s dus op de Brusselse beurs dinsdag. De ster was de investeringsmaatschappij GBL, die 3,4 procent hoger ging. Op de tweede plaats stond de brouwer AB InBev met een stijging van 3 procent.

Het vastgoedbedrijf Care Property gaat 5,2 procent onderuit. Het bedrijf haalde dinsdag 60 miljoen euro op, waardoor het aandeel tijdelijk geschorst werd. Om 15 uur kon het weer verhandeld worden.

Wirecard

De Duitse beurs ging met 2,3 procent het sterkst omhoog en heeft dat opmerkelijk genoeg te danken aan Wirecard. Het bedrijf, dat in opspraak raakte door boekhoudfraude, ging 19 procent hoger en was daarmee de absolute primus in Europa. Beleggers lijken tevreden dat de topman opgepakt is. Nochtans kon hij na enkele uren alweer vrijkomen door de luttele som van 5 miljoen euro borg te betalen.

In het voetspoor van Wirecard volgt Bayer met 6 procent groei. De chemiereus zou een schikking bereikt hebben met mensen die beweren dat ze kanker hebben gekregen van de onkruidverdelger Roundup.

De brede Europese index EuroStoxx50 deed er 1,8 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20