5 miljoen dollar voor ‘digitale relatiecoach’

De app Relish haalt 5 miljoen dollar (4,6 miljoen euro) op bij grote Amerikaanse investeerders. De app geeft u een reeks van activiteiten om als koppel te doen om uw relatie sterker te maken. U kunt er ook met een relatietherapeut praten. Dat schrijft de techsite Crunchbase.

Het is de tweede investeringsronde in minder dan twee jaar tijd voor Relish. In oktober haalde het bedrijf nog 2,2 miljoen dollar op.

De app werd in 2017 bedacht door Lesley Eccles. Ze verliet op dat moment het e-sportbedrijf FanDuel dat ze zelf mee had opgericht en verdiepte zich in boeken over relaties en psychologie. Ze was op zoek naar een manier om relaties sterker te maken.

Zo kwam ze op het idee voor Relish. De app bootst een relatietherapiesessie na en geeft u als koppel opdrachten en lessen om u relatie te verbeteren. Hoe verder u gaat, hoe meer opdrachten en lessen er komen. Mocht dat niet helpen, is er ook een team van relatietherapeuten waar u mee kunt praten.

Lockdown

Relish heeft min of meer het geluk aan zijn kant staan momenteel. Door de lockdown zitten veel koppels hele dagen samen thuis en worden ze sneller geconfronteerd met elkaars onhebbelijkheden. ‘Barstjes in de relatie lijken nu plots kloven’, zegt Eccles daar zelf over aan Crunchbase. ‘Mensen hebben daar hulp bij nodig, maar kunnen geen vrienden zien. Daarvoor bestaat Relish.’

Eccles omschrijft haar missie als ‘de wereld een fijnere plek maken’. ‘Twee jaar geleden was dat belangrijk voor mij, nu is dat belangrijk voor de wereld in zijn geheel’, klinkt het.

Volgens Eccles groeit de app 30 tot 40 procent per maand. Hij is gratis te downloaden, maar een abonnement kost wel 99 euro per jaar voor twee.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20