‘3 op 4 organisaties zijn het voorbije jaar geïnfiltreerd door cyberaanvallen’

De netwerken en systemen van drie op de vier (76 procent) organisaties in de Benelux zijn het voorbije jaar geïnfiltreerd door minstens één cyberaanval. Dat blijkt uit een bevraging in opdracht van Trend Micro, dat software voor cyberbeveiliging ontwikkelt.

Het gaat om een enquête die in oktober werd uitgevoerd door het Ponemon Institute bij 2.795 organisaties wereldwijd. In de Benelux vulden 104 organisaties de bevraging in: zowel organisaties met minder dan 100 medewerkers (40 procent) als met 100 tot 1.000 medewerkers (30 procent) en meer dan 1.000 werknemers (30 procent) werden daarbij bevraagd.

Meerdere aanvallen

Van de bedrijven in de Benelux geeft slechts iets minder dan een kwart aan in de afgelopen 12 maanden geen cyberaanvallen te hebben meegemaakt die hun netwerken en systemen infiltreerden.

Ruim een kwart maakte één of twee van dergelijke aanvallen mee en telkens een vijfde van de bedrijven drie tot zes en zeven tot tien aanvallen. Bijna een op de tien zag zijn netwerken en systemen meer dan tien keer geïnfiltreerd.

Iets meer dan vier op de vijf organisaties in de Benelux zeggen dat één of meerdere keren interne informatie verloren raakte of gestolen werd bij gegevenslekken. Twee derde geeft aan dat hetzelfde gebeurde met klantengegevens.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20