Dit zijn de 10 goedkoopste landen om op expat te gaan

Tijd voor een nieuw avontuur? Dan wil u misschien de droom beleven in een land waar het goedkoop wonen is en uw inkomen wat meer koopt. De specialisten van Go Abroad kwamen met deze top tien van landen waar het goedkoop werken en vertoeven is. Misschien een mooi voornemen voor 2022.

1. Vietnam

Vietnam is een land dat vaak onder de radar blijft, maar de Vietnamese dong staat relatief zwak ten opzichte van de dollar. Toch betaalt het land zijn leerkrachten Engels, een ideale en veelgevraagde expatjob, behoorlijk. De meeste jobs vindt u in hoofdstad Hanoi, Ho Chi Min of Da Nang. De prijs voor een appartement? Zowat 250 dollar per maand.

2. Costa Rica

Het is een van de goedkoopste landen ter wereld om in te wonen, maar de inkomens liggen er nog wat hoger in vergelijking met de nog goedkopere landen in de buurt zoals Guatemala of Nicaragua. Dat maakt van Costa Rica, samen met de prachtige jungle, mooie stranden en warme bevolking, een topbestemming voor expats. Zoekt u nog een job? Duikinstructeur is een vaak openstaande vacature.

Costa Rica

3. Bulgarije

Blijft u toch liever in het gekende Europa, met alle voordelen van de Europese Unie? Bulgarije is the place to be. Voor minder dan 250 euro huurt u een appartement met een slaapkamer. U vindt er vlot werk als leerkracht Engels of in het toerisme. En de poort naar de rest van Europa blijft openstaan.

4. Mexico

Mag het een streepje exotischer? De palmbomen van Mexico, samen met het geweldige eten en de talloze toeristische trekpleisters, zullen veel mensen verleiden. U kan er natuurlijk aan de slag als leerkracht, maar met een mondje Spaans en Engels kan u er ook in sales terecht. Vermijd Cancun of Playa Del Carmen en dan doet u ook meteen een koopje.

Zuid-Afrika

5. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft het werkelijk allemaal: uitstekende wijn, uitgestrekte landschappen, een natuurweelde om u tegen te zeggen. En het is nog steeds erg goedkoop. Maar de levensstandaard van de Zuid-Afrikanen, zeker in de steden, ligt een stuk hoger dan u in eerste instantie zou denken. Het is dus een prima plek om te werken en leven, maar het blijft wel goedkoop.

6. China

Het is misschien niet het expatland waar u aan dacht toen u goedkoop in de titel zag. Maar als u de grote steden vermijdt, zijn er koopjes te doen in China. U kan er aan de slag als au pair, of leerkracht Engels. China is dan ook een boomende economie en een uitgestrekt land waar veel te beleven is. Een appartement vindt u voor zowat 300 euro.

7. Zuid-Korea

Ook het land van de K-pop zoekt altijd buitenlanders die er aan de slag willen gaan. Zuid-Korea is een echt techwalhalla, maar aan kleine prijsjes. De woningprijzen zijn dan ook navenant, maar de salarissen liggen hoger dan in de meeste naburige landen. Het Silicon Valley van Azië opzoeken, doet u dan ook in Seoel.

Markt in Bangkok – Isopix

8. Thailand

Geen lijstje met goedkope expatlanden is compleet zonder Thailand. Of het nu in Bangkok, Pattaya of Chengmai is, het land van de glimlach en de gouden standbeelden blijft afschuwelijk goedkoop. Voor een gewoon loon in de toeristische sector, leeft u er als God in … nouja, Thailand. Reken er de geweldige keuken en hagelwitte stranden bij en u heeft genoeg redenen om uw koffers te pakken naar Thailand.

9. Peru

Een parel in Zuid-Amerika waar u misschien niet snel aan dacht. Peru is door de inflatie erg goedkoop om te wonen en leven, maar profiteert van het toerisme en heeft daardoor waarlijk cosmopolitische neigingen. Lima zal nooit een hoofdprijs wegkapen voor mooiste hoofdstad, maar Cuzco is een stadje van wereldniveau. Maar ook in een van de vele stadjes langs de Panamericana of in het Andesgebergte vindt u fusionkeuken om duimen en vingers af te likken. Ga er werken als marketeer of in het toerisme voor een onvergetelijk stuk van uw leven.

10. Polen

En ja, we sluiten wel degelijk af met een land uit Europa. Polen heeft, net als Bulgarije, het voordeel van een Europese speler te zijn. Maar voor half zoveel geld als Duitsland, krijgt u in Warschau of Krakau een appartement, op een van de mooiste plekken van Europa. Het is ook een van de belangrijkste hubs voor expats op het continent en u vindt er dus uitdagende carrières in sales, marketing of tech.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20