WDP feest als enige in de Bel20

De Bel20 kleurt opvallend rood, met enkel WDP echt in feeststemming en ook nog Umicore in het groen.

Tja, spànnend is het wel op de beurzen, maar of beleggers nu zo blij worden van het vaccinnieuws, dat valt te bezien. Nee, dus want met een efficiëntiegraad van 66 procent bij Johnson en Johnson en 60 procent bij AstraZeneca, lijkt de coronapandemie nog even aan te houden.

Dus houdt de Bel20 het op een globaal verlies van 1,2 procent, in lijn met wat er vanmorgen gebeurde. Ook elders op de Europese beursvloer klinkt hetzelfde refrein. De Europese sterindex Eurostoxx 50 deed er bijna twee procent af. In Amsterdam, Parijs en Londen zagen we hetzelfde patroon: tot 2 procent eraf.

De groene kant …

De enige feestvierder aan de Belgische dis, is WDP. De warenhuiseigenaar gaat 2021 met veel goesting in en kan uitstekende resultaten voorleggen. Het aandeel knalde 5 procent hoger.

Ook goed nieuws was er voor Umicore, het aandeel houdt ook goed stand, met een procent winst.

En de rode kant …

En dan aan de onderkant van de tabel. ABInBev zakt 3,1 procent verder weg. Ook farmabedrijf Galapagos staat stevig in het rood met 2,9 procent verlies. En roestvaststaalproducent Aperam doet er 2,3 procent af.

Verder is het vooral uitkijken naar het sluitstuk van een spannende week op Wall Street. Daar drijven speculanten shorters tot wanhoop met onder andere het aandeel van GameStop.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20