Wall Street opent hoger ondanks bestorming parlement

De bestorming van het Capitool lijkt de beleggers niet meteen zorgen te baren. De belangrijkste Amerikaanse beursindexen starten de dag in het groen.

De Verenigde Staten stonden in rep en roer nadat aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump het Capitool hebben bestormd. De verwachte neerwaartse impact op de beurzen blijft op het eerste gezicht uit. Integendeel, de beurzen in de VS openden zelfs hoger. De Dow Jones steeg met 0,5 procent en de Nasdaq won 1,4 procent. De S&P500 deed er 0,9 procent bij.

Het Congres kleurt blauw

De bedrijven hebben nu eenmaal meer oog voor wie de komende jaren de plak zwaait in het Congres. De Democraten hebben nu zowel de meerderheid in de Senaat als in het Huis van Afgevaardigden. De bedrijven lijken positief te reageren op dat nieuws. Enkel de techbedrijven kijken nog even de kat uit de boom. In het Democratische kamp was het opbreken van Big Tech immers een van de thema’s tijdens de voorverkiezingen.

Voorts putten de beurzen hoop uit het dalend aantal steunvragen in de VS. Het aantal mensen dat een werkloosheidsuitkering heeft aangevraagd is gedaald van 790.000 naar 787.000. Dat is minder dan wat de economen voor ogen hadden. Zij gingen uit van een stijging tot 800.000.

Overname Tiffany & Co afgerond

De overname van het Amerikaanse juwelenmerk Tiffany & Co door het Franse luxeconcern LMVH is afgerond. Het aandeel van Tiffany & Co bleef na het luiden van de openingsbel dicht bij huis. LMVH won donderdagnamiddag met nog een paar uur handelen in het vooruitzicht 2,01 procent.

Conagra Brands verloor 1,6 procent. Die daling is toch wel een verrassing nadat het Amerikaanse voedingsbedrijf de winstverwachtingen overtrof en het dividend opnieuw verhoogde.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20