Vlaamse regering maakt geld vrij voor coronavrijwilligers

Wie zich inzet als vrijwilliger om mensen te helpen tijdens de coronacrisis, zal daarvoor gratis verzekerd kunnen worden.

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) hebben op een persconferentie op zondagochtend aangekondigd dat ze geld voorzien voor coronavrijwilligers.

Concreet zullen mensen die zich inzetten, voor bijvoorbeeld buurtbewoners, gratis verzekerd kunnen worden. De vrijwilligersverzekering zal gelden voor individuele initiatieven, zoals boodschappen doen of de hond uitlaten.

De Vlaamse regering voorziet budget voor ongeveer 10.000 mensen. Er is een dekking voor burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en lichamelijke schade.

Overigens had de regering een oproep gedaan om een reserve van medisch personeel aan te leggen. 135 mensen hebben zich opgegeven om mee te draaien als de huidige reserve medisch personeel niet meer voldoende is. Het gaat specifiek om artsen verplegers en paramedisch personeel, zowel actieven als gepensioneerden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20