Uber gaat vaccinverdeling Moderna ondersteunen

Het mobiliteitsplatform Uber kondigt een samenwerking met coronavaccinmaker Moderna aan. Een mogelijk plan: een taxirit naar een vaccin-afspraak makkelijker maken. Het project begint in de Verenigde Staten.

De alliantie draait rond sensibilisering en een betere toegang tot vaccins. Het eerste luik is het makkelijkste. Via de Uber-app zullen beide partijen informatie verspreiden over vaccins en de vragen over veiligheid.

Daarnaast wordt ook gedacht om de vaccinverdeling zelf te faciliteren. Hoe dat precies zal verlopen, is nog niet helemaal zeker. In de VS zijn veel minder vaccins toegediend dan aanvankelijk gepland omdat de allerlaatste stap in de logistieke keten mank loopt: de daadwerkelijke injectie van het lokaal beschikbare vaccin in de armen van de burgers.

‘We overwegen de integratie van onze ritplanning in het afspraakproces en de systemen van vaccinleveranciers. Dat maakt het mogelijk om afspraakherinneringen te sms’en en geeft patiënten de kans ritten te boeken voorafgaand aan hun eerste of tweede vaccineringsafspraak’, zegt Uber. Volgens CEO Dara Khosrowshahi moet dat transportbarrières wegnemen en de kwetsbaarste wijken meer mogelijkheden bieden om zich te vaccineren.

Uber en Moderna verwachten dat hun alliantie in komende maanden zal uitbreiden naar de rest van de wereld.

Lees ook: Amerikanen worden in het wilde weg gevaccineerd omdat restjes van vaccins op moeten

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20