Trump is uit voorzorg naar het Walter Reed Hospital gebracht

De Amerikaanse president Donald Trump is per helikopter naar het Walter Reed Medical Center militair hospitaal in Bethesda (Maryland) gebracht. Trump zal daar verder worden behandeld voor Covid-19. Trump droeg bij zijn vertrek uit het Witte Huis een masker en sprak niet met de pers.

Volgens Kayleigh McEnany, de woordvoerster van het Witte Huis, zal Trump verschillende dagen in het ziekenhuis blijven en zal hij vanuit zijn presidentiële suite daar blijven werken.

De ganse dag kwamen er verwarrende berichten vanuit het Witte Huis over de toestand van Donald Trump.

Eerst had hij te maken met ‘milde’ symptomen, een diagnose die daarna werd gewijzigd in ‘moderate’ of ‘matig’.

President Trump zou koortsig en vermoeid zijn en een lichte hoest hebben. Ook kreeg hij een dosis Regeneron toegediend, een experimentele behandeling tegen Covid-19, die zou bestaan uit het toedienen van synthetische antilichamen. Meer details waren er tot ongenoegen van de pers niet.

Witte Huis lost weinig informatie

Er worden ook steeds meer vragen gesteld bij de manier waarop deze crisis door het Witte Huis wordt gemanaged. Een aantal mensen uit de onmiddellijke entourage van Trump kwam vandaag met geruststellende berichten, maar de ware details van zijn toestand bleven onbekend. Het gros van de informatie komt van reporters ter plaatse en wordt dan pas door het Witte Huis bevestigd.

Trump is 74 jaar oud en licht obees, wat hem in de risicocategorie voor Covid-19 plaatst.

Uit voorzorg en op aanraden van zijn dokter en een aantal medische experts wordt hij nu dus naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een volledig onderzoek kan ondergaan en alle apparatuur beschikbaar is, indien dat nodig moest zijn.

Op dit moment zou er geen sprake zijn van een overdracht van de presidentiële macht naar vice-president Mike Pence.

Biden trekt anti-Trumpadvertenties in

De Bidencampagne wenst president Trump en First Lady Melania een spoedig herstel en trekt alle negatieve advertenties over Trump op sociale media, radio en tv met onmiddellijke ingang in. Ook ex-president Barack Obama en zijn echtgenote wensen het echtpaar Trump het beste.

De voorpagina van de New York Times op zaterdag

Eens in Walter Reed gearriveerd verzond Trump vanuit zijn Twitteraccount volgende boodschap

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1312158400352972800
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20