‘TikTok probeert verkoop tegen te houden’

ByteDance, het moederbedrijf van de videoapp TikTok, zou aan het onderhandelen zijn met de Amerikaanse regering om een verkoop van de app toch niet te laten doorgaan. Dat schrijft de zakenkrant The Wall Street Journal.

Na maanden van speculatie is het nu toch niet zeker dat TikTok ooit verkocht zal geraken. Het Chinese moederbedrijf ByteDance zou gesprekken hebben aangeknoopt met de Amerikaanse regering over alternatieven voor een verkoop, terwijl het toch in de VS actief blijft.

TikTok staat sinds begin vorige maand in de etalage nadat de Amerikaanse president Donald Trump aankondigde dat hij de app op 15 september zal bannen in zijn land. Hij heeft schrik dat de Chinese regering spioneert via de app en zo staatsgeheimen probeert te ontfutselen.

De techgigant Microsoft was de eerste om aan te kondigen dat hij TikTok dan wel zou kopen zodat het een Amerikaans bedrijf werd. Later haakte de supermarktketen Walmart zijn karretje aan. Ook Twitter en Oracle zouden interesse hebben.

Overeenkomst

De afgelopen weken kondigde TikTok al meermaals aan dat er een mededeling over een koper zat aan te komen en telkens bleef dat uit. De Chinese regering verrichte ook allerlei kunst- en vliegwerk om de verkoop van de app zo moeilijk mogelijk te maken.

Het sop lijkt de kolen dus niet meer waard voor ByteDance en het bedrijf trekt rechtstreeks naar de overheid. De bedoeling is een overeenkomst te vinden waarbij TikTok niet verkocht wordt, maar toch in de VS actief blijft. Als de app niet verkocht wordt, zal hij zichzelf toch een beetje herschikken, schrijft The Wall Street Journal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20