‘Microsoft aast op TikTok’

Techreus Microsoft voert gesprekken om de razend populaire app TikTok over te nemen. Dat schrijven verscheidene Angelsaksische media.

ByteDance, het Chinese moederbedrijf boven TikTok, dreigt op de zwarte lijst van de regering-Trump te komen. Om dat vermijden, zou het onderdak kunnen zoeken bij een Amerikaanse groep als Microsoft.

Microsofts poging om TikTok te kopen bevindt zich nog in een prille fase, zegt een bron bij het dossier aan de Financial Times. Microsoft weigerde aan de krant commentaar te geven en ook TikTok reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar. Ook de New York Times maakt melding van de toenadering.

Banden met Peking?

TikTok won de afgelopen tijd aan populariteit omdat veel mensen thuis opgesloten zaten met hun telefoons vanwege de coronapandemie. In het eerste kwartaal downloadden 315 miljoen gebruikers de app, een recordaantal in een kwartaal. Daarmee zijn 2,2 miljard mensen al gebruiker van TikTok.

Het bedrijf krijgt echter ook veel kritiek. Zo zou TikTok persoonlijke gegevens van zijn gebruikers met de Chinese regering kunnen delen. Washington verdenkt ByteDance ervan te nauwe banden te onderhouden met China en bestudeert een verbod op TikTok in de VS. Trump voerde eerder beperkingen voor producten van het Chinese merk Huawei.

Lees ook: TikTok praat met Britse regering over komst hoofdkantoor naar Londen


Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20