De terugkeer van mememunten: cryptowalvis koopt 99 miljard Shiba Inu-munten

Shiba Inu-beleggers maken vaak handig gebruik van de evoluties op de cryptomarkt. Een rijke SHIB-belegger kocht 99 miljard stuks van de mememunt aan tijdens een recente prijsdaling.

Mememunten van schattige hondjes zijn terug van weg geweest. Na een rampzalig weekend, waarbij onder andere cryptomunt Bitcoin bijna 10 procent van zijn waarde verloor, kleuren grapmunten zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) opnieuw groen. Beiden munten kunnen op het moment van schrijven een koersstijging van rond de 6 procent optekenen.

Natuurlijk maken beleggers van deze hoogst volatiele activa handig gebruik van de recente heropleving. Volgens Whalestat, een website die gegevens over cryptowalvissen bijhoudt, ofwel gebruikers met een vette portefeuille, heeft één gebruiker dinsdag net geen 100 miljard Shiba Inu-munten aangekocht.

Dat aantal munten zou op het moment van schrijven zo’n 3,76 miljoen dollar waard zijn. SHIB koerst namelijk tegen een prijs aan van 0,00003767 dollar en noteert een 24 uurse stijging van 5 procent. De afgelopen week incasseerde de mememunt wel een waardedaling van bijna 25 procent.

Rally van 800 procent

Met deze cryptoportefeuille zou de vette walvis binnen de top 1.000 belanden van grootste wallets op het Ethereum-systeem, weet Whalestat. Dergelijke grote portefeuillehouders hebben sinds oktober enorme hoeveelheden Shiba Inu ingeslagen, omdat de munt in die maand steeg met 800 procent in waarde.

Shiba Inu, een cryptomunt die bestaat op het Ethereum-netwerk, steeg het afgelopen jaar gestaag in prijs en kon zelfs Dogecoin, de originele mememunt, tijdelijk voorbijsteken als tiende grootste cryptomunt ter wereld.

Op dit moment is Shiba Inu de dertiende grootste crypto. Smart contract-munt Avalanche (AVAX) is op het moment van schrijven zo’n 2,2 miljard dollar waardevoller dan SHIB.

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20