Oprichter Shiba Inu wil een eigen metaverse ontwikkelen

Ryoshi, de oprichter van de grapmunt Shiba Inu (SHIB), wil een eigen metaverse creëeren, genaamd Oshiverse. Dit moet een antwoord bieden op de metaverse waar Meta, het bedrijf boven Facebook, aan werkt.

Waarom is dit belangrijk?

Shiba Inu is vandaag de tweede grootste grapmunt op de cryptomarkt. De marktwaarde van de memecoin bedraagt momenteel 18,6 miljard dollar. Dat is 3,3 miljard dollar minder dan Dogecoin (DOGE) de grootste cryptomunt op de markt.

Ryoshi, de schuilnaam van de oprichter van Shiba Inu, heeft grootste plannen met de grapmunt. Eerder liet Shytoshi Kusama, één van de ontwikkelaars van SHIB, weten dat Ryoshi al een tijdje met het idee speelt om te werken aan games. Het team achter de grapmunt heeft zelfs al een gameontwikkelaar in dienst genomen. William David Volk moet de gameplannen van Shiba Inu in goede banen leiden. Hij was de voormalige vicepresident van technologie bij het Amerikaanse gamebedrijf Activision.

Gameproject

Volk moet van het gedecentraliseerde spel een groot succes maken. “Ik ben vereerd om met een geweldig team te werken aan wat een van de belangrijkste games aller tijden zal worden”, liet Volk vorige week weten. De game draagt de naam Shiboshi en zal enkel beschikbaar zijn op smartphones.

Maar de plannen van het team achter SHIB stoppen daar niet. In een volgende fase moet er werk gemaakt worden van een eigen metaverse, genaamd Oshiverse. De Shiba Inu Core Devs, de naam voor de ontwikkelaars die aan het project werken, moeten dit alles in goede banen leiden.

Oshiverse

“We werken aan zoveel aspecten van Shiba Inu. Hieronder vallen Shibarium, Shi, Shibanet, The Decentralized Shiboshi Game, Incubator en nog veel meer dat pas in de nabije toekomst duidelijk zal worden. Het is deze combinatie van elementen in combinatie met Ethereum als kern, die zal zorgen voor de magie van een succesvol nieuw Shiba-universum dat door geen token of bedrijf wordt geëvenaard”, aldus Kusama.

Volgens Kusama moet Oshiverse als alternatief dienen voor de metaverseplannen van Mark Zuckerberg. De ontwikkelaar is alvast niet enthousiast over de plannen van Meta. “Ik geloof dat een metaverse meer is dan een manier om jouw gegevens te extraheren. Het moet echte waarde bieden aan gebruiker”, luidt zijn redenering.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20