“Dogecoin-killer” Shiba Inu (SHIB) stijgt met 25 procent na notering op cryptobeurs Kraken

Het zijn gouden tijden voor meme-token SHIB, de cryptomunt die in de markt werd gezet als “Dogecoin-killer”. Sinds vandaag kan je namelijk Shiba Inu kopen en verhandelen op cryptobeurs Kraken. De munt is enorm in waarde gestegen sinds de aankondiging van dit nieuws. Intussen heeft Kraken ook aangegeven een andere altcoin te laten vallen; de exchange noteert geen Monero meer in het VK.

Waarom is dit belangrijk?

Shiba is een op Dogecoin geïnspireerde cryptomunt die veel aan populariteit heeft gewonnen na de hausse van de meme-tokens tijdens de COVID-19 lockdown. De Shiba-gemeenschap zat al een tijdje bij Kraken aan te dringen om de munt te noteren.

Kraken, volgens gegevens van Coingecko de achtste grootste crypto exchange ter wereld, kondigde maandag al aan dat het zou beginnen met het ondersteunen van de handel in SHIB.

Populaire tweet

De exchange wil zijn gebruikers geen seconde langer laten wachten om met de handel in het token te starten, dat blijkt althans uit de Twitter-aankondiging:

Kraken weet hoe het zijn klanten moet bedienen. Shiba Inu is mogelijk de populairste notering van het platform. De Twitter-aankondiging van de beslissing om de mememunt in het aanbod op te nemen, kreeg 41.2K likes in een enkele dag en iets meer dan 16.4K retweets.

Daarmee is het de op één na populairste tweet van de cryptobeurs, alleen verslagen door een uitdaging waarbij het Community Management-team beloofde Shiba Inu op de lijst te zetten als hun tweet meer dan 2.000 likes kreeg.

Na het succes van de tweet, hield de beurs woord – althans gedeeltelijk. Het team verzekerde dat ze rekening zouden houden met de interactie, hoewel ze waarschuwden dat noteringsprocessen lang duren.

Ze hebben het niet meteen op de lijst gezet, maar de aankondiging van vandaag laat zien dat ze de SHIB-gemeenschap uiteindelijk niet in de steek hebben gelaten.

11de grootste cryptomunt

  • Volgens een officiële blogpost zal de grapmunt beschikbaar zijn op Kraken en Kraken Terminal. Maar voor futures en margin trading zal nog wat moeten worden gewacht.
  • De token zal alleen verhandeld worden tegen dollar en euro.
  • De mememunt veerde op na de aankondiging, en is op het moment van schrijven 0,00004896 dollar waard. Het is al een tijdje de 11de grootste cryptomunt volgens marktwaarde.

Slechter nieuws voor Monero

Er is ook ander cryptonieuws waarin Kraken de hoofdrol opeist: de beurs heeft namelijk vorige week voor Britse klanten de handel in privacy-cryptomunt Monero stopgezet. Dat stond te lezen in een bedrijfsmail die werd gedeeld op Reddit.

In de e-mail stond dat Britse gebruikers vanaf 26 november geen Monero (XMR) meer mogen verhandelen op het platform tegen Bitcoin, de dollar of de euro. Eventuele stortingen in het Verenigd Koninkrijk zullen na deze vrijdag niet langer worden bijgeschreven, maar de saldi kunnen vanaf die datum worden opgenomen in een persoonlijke portemonnee of een andere exchange, aldus de e-mail.

Een woordvoerder van Kraken zei dat het bedrijf zich hield aan richtlijnen van de Financial Conduct Authority, de Britse toezichthouder op de financiële markten.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20