Ondanks belofte nog steeds geen Shiba Inu te verkrijgen op cryptobeurs Kraken; SHIB-fans furieus

Crypto exchange Kraken tweette dinsdag dat het Shiba Inu (SHIB) niet gaat noteren, ondanks de belofte aan fans van de munt dat wel te doen.

Waarom is dit belangrijk?

Shiba Inu is de afgelopen maand met meer dan 360 procent in prijs gestegen, vergeleken met een winst van ongeveer 11 procent voor Dogecoin, de oorspronkelijke mememunt. Een notering op een van de grootste cryptobeurzen (of eerder: het nieuws dat een notering eraan komt), zou de koers weer naar ongekende hoogten kunnen stuwen.

Kraken ging de mememunt aanbieden als een tweet erover meer dan 2.000 likes had verzameld. De tweet werd op maandag de wereld ingestuurd.

Enkele minuten na het tweeten van de belofte was het doel al bereikt. Tegen dinsdag was de doelstelling zelfs ruimschoots overtroffen, en had de tweet bijna 60.000 likes verzameld.

#SHIBArmy

De zogenaamde #SHIBArmy, enthousiaste twitteraars die dwepen met de grapmunt rond het Shiba Inu-hondje, heeft de cryptocurrency vorige week al naar recordhoogtes van bijna 0,000090 dollar gestuwd, voor de onvermijdelijke correctie.

Maar Kraken verklaarde dinsdag in een Twitter-draadje dat het had besloten om de munt toch (nog) niet op de lijst te zetten. “Er is meer werk voor ons (…) als we door ons beoordelingsproces (voor de listing) gaan”, zei de exchange.

Niet blij

De SHIB-gemeenschap was niet blij. Veel gebruikers vroegen zich af waarom de beurs een belofte zou doen die ze niet van plan was na te komen, terwijl anderen dreigden hun Kraken-accounts te verwijderen. Weer anderen riepen fans op om geduld te hebben.

Op het moment van schrijven stond SHIB zo’n 7 procent in het rood. De munt koerste op 0.00006395 dollar.

(am)

Meer
door businessam.be
Mijn Volglijst

Update: EBA: Europese banken staan er beter voor

04/12/2021 10:54

(ABM FN-Dow Jones) De grootste Europese banken hebben hun solvabiliteit, winstgevendheid en liquiditeit zien stijgen. Dit bleek vrijdag uit de laatste transparantie-oefening van de Europese bankautoriteit EBA.

Aan het einde van het tweede kwartaal stond de CET 1 ratio van de120 deelnemende banken op 15,8 procent. Dat is 0,8 procentpunt meer dan medio 2020. Fully loaded steeg het percentage van 14,7 naar 15,5 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20