Staat Shiba Inu op het punt Dogecoin van de troon te stoten als grootste grapmunt op de cryptomarkt?

De marktwaarde van de grapmunt Shiba Inu (SHIB) is de afgelopen dagen opnieuw fors gestegen. Die toename was zodanig stevig dat de cryptomunt nog maar slechts één positie verwijderd is van z’n grote concurrent Dogecoin (DOGE) in de rangschikking van de grootste cryptomunten.

Shiba Inu heeft wederom de wind in de zeilen. Even leek het dat de rally van de grapmunt begin deze maand abrupt tot een einde was gekomen, maar de munt heeft sinds de start van deze week duidelijk zijn tweede adem gevonden. In vergelijking met zeven dagen geleden is de koers van Shiba Inu gestegen met zo’n 110 procent tot 0,000058 dollar. Op het hoogtepunt eerder deze week was de munt zelfs even 0,000059 dollar waard.

Dogecoin-killer

De grapmunt wordt wel eens de “Dogecoin-killer” genoemd. En SHIB lijkt nu die reputatie eer aan te doen. Met een marktwaarde van 22,4 miljard dollar is Shiba Inu op dit moment de 11e grootste cryptomunt op de markt. Begin deze maand – na de eerste opvallende rally – stond de munt nog op 35e plaats. We schreven toen dat “Shiba Inu nog een hele weg heeft af te leggen om Dogecoin het vuur aan de schenen te leggen.” Maar de munt is goed op weg om die mijlpaal binnenkort te bereiken.

Dogecoin is met een marktwaarde van 31,7 miljard dollar de 10e grootste cryptomunt op de markt. In tegenstelling tot Shiba Inu heeft DOGE de afgelopen zeven dagen wat terrein moeten prijsgeven. De waarde van de munt is tijdens die periode gedaald met 2,55 procent tot 0,24 dollar. Op het recordniveau in mei was de munt 0,73 dollar waard.

BTC onder 60.000 dollar

Shiba Inu slaagt er nu in om DOGE op de hielen te zitten omdat de grapmunt één van de weinige cryptomunten is die de afgelopen 24 uur een groene koers kon optekenen. De munt is 20 procent meer waard in vergelijking met een dag geleden. Shiba Inu heeft die recente stijging voornamelijk te danken aan het feit dat er momenteel een petitie rondgaat om de grapmunt toe te voegen aan de intussen beruchte beleggersapp Robinhood.

De stijging van Shiba Inu komt er net nadat heel wat andere munten, waaronder DOGE, de afgelopen 24 uur aan waarde moesten inboeten. Bitcoin is zelfs opnieuw onder de kaap van 60.000 dollar gedoken. Voor de grootste cryptomunt op de markt betaal je momenteel 59.130 dollar. Exact een week geleden zat de munt nog op een recordkoers. Op het hoogtepunt was BTC 66.675 dollar waard.

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20