Grapmunt Shiba Inu heeft de wind in de zeilen: hoe komt dat?

De koers van de grapmunt Shiba Inu (SHIB), soms ook wel de ‘Dogecoin-killer’ genoemd, is de afgelopen zeven dagen met 90 procent gestegen. Wat is er aan de hand?

Waarom is dit belangrijk?

Dogecoin is niet langer de enige grapmunt in de wereld. Meer en meer munten gaan de concurrentie aan met DOGE. De grootste concurrent is Shiba Inu en die munt heeft nu volop de wind in de zeilen.

Dogecoin (DOGE) krijgt almaar meer concurrentie van andere grapmunten. Op dit moment is Shiba Inu met een marktwaarde van 5,2 miljard dollar de grootste concurrent van DOGE. Vandaag betaal je 0,00001328 dollar voor de munt. Dat is zo’n 90 procent meer dan zeven dagen geleden.

Whale koopt munten

De grapmunt wint de jongste weken aan populariteit. Zo heeft Shiba Inu meer dan 900.000 volgers op Twitter. Er zijn verschillende verklaringen waarom de munt het momenteel zo goed doet. Allereerst is er een “whale”, een persoon of een bedrijf die een grote hoeveelheid munten bezit van een bepaalde crypto, die zaterdag drie grote transacties heeft gedaan. Die whale heeft die dag 116 miljard coins gekocht om er daarna nog eens 156 miljard te kopen. Om af te sluiten voegde hij nog eens 1 miljard munten toe aan zijn portefeuille.

Voorts had ook Elon Musk, de ceo van Tesla, een impact op de koers van de cryptomunt. De cryptoliefhebber had namelijk een foto van zijn puppy Floki gepost op Twitter. Een eerste foto van zijn viervoeter was in september voldoende om de koersen van andere grapmunten de hoogte in te jagen. De meest recente tweet deed #SHIB trenden op Twitter. Gegevens van de cryptosite TopStonks tonen aan dat de cryptomunt de afgelopen dagen ook een populair gespreksonderwerp was op het forum 4chan.

En Dogecoin?

Vreemd genoeg lijkt Dogecoin veel minder te kunnen profiteren van de publiciteit die de hond van Musk krijgt. De munt noteert met 0,23 dollar nog fors onder de recordkoers van ruim 0,7 dollar in mei. De afgelopen zeven dagen is DOGE wel 18 procent in waarde gestegen. Een opvallend kleine stijging in vergelijking met die van SHIB.

Desalniettemin blijft Dogecoin met een marktwaarde van ruim 31 miljard dollar een plaatsje behouden in de top tien van de meest waardevolle munten, maar Shiba Inu kruipt traag maar zeker dichterbij. De munt heeft wel nog een hele weg af te leggen. SHIB staat momenteel op de 35ste plaats, volgens Coinmarketcap.

2021 was hoe dan ook al een succesjaar voor Shiba Inu. De waarde van de crypto is het afgelopen jaar al met ruim 8.000 procent gestegen. Desalniettemin moet de koers nog fors stijgen om zijn recordhoogte van mei te evenaren. De munt was toen bijna 0,000035 dollar waard. (mah)

Lees ook:

Meer