Bekende Dogecoin-belegger is niet langer miljonair, maar weigert zijn crypto te verkopen: “Zijn jullie vergeten wat HODL betekent?”

De 33-jarige Glauber Contessoto, die in april een fortuin vergaarde door zijn spaargeld te beleggen in Dogecoin, staat opnieuw in de schijnwerpers. Ditmaal omdat hij weigert zijn crypto te dumpen terwijl de koers van de mememunt fors blijft dalen.

Het gaat niet bijzonder goed met Dogecoin, de tiende grootste cryptomunt ter wereld volgens marktwaarde. Nadat de crypto enkele maanden geleden nog op weg leek naar een koers van 1 dollar, zakte de prijs als een pudding in elkaar na 7 mei. Sindsdien is er nooit echt meer sprake geweest van een gezond herstel. Enkel maar van een pijnlijk langzame koersafglijding.

Hoewel de prijs van Dogecoin volgens CoinGecko op een jaar tijd nog steeds steeg met een duizelingwekkende 7.414,9 procent, was er de laatste maand sprake van een verlies van zo’n 26,3 procent. De 33-jarige Amerikaan Glauber Contessoto, een YouTuber, cryptopionier en ooit bekend Dogecoin-miljonair, verloor de voorbije maanden dankzij de ontwaarding van Dogecoin zelfs eens 150.000 dollar op één dag.

“Zijn jullie vergeten wat HODL betekent?”

Contessoto is op het moment van schrijven zelfs inmiddels geen miljonair meer. Toch blijft de Amerikaan vasthouden aan elke DOGE-munt in zijn portfolio. “Dogecoin zal altijd de originele mememunt blijven. Daarom zullen alle klonen van Dogecoin falen en zal onze munt opnieuw in waarde stijgen. Zijn jullie vergeten wat HODL betekent?” roept Contessoto uit in een video op zijn YouTube-kanaal.

De koppige Dogecoin-belegger verwijst daarmee naar de verschillende kopieën van de mememunt die de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond schieten. Zo bestaat er een Shiba Inu-munt en recent ook een Floki Inu-munt. Die laatste crypto is een verwijzing naar Floki, het Shiba Inu-hondje dat Tesla-baas Elon Musk zich recent aanschafte. Al deze munten noteerden bij hun creatie een stevige hausse en gleden daarna af.

Contessoto verwijst ook naar de cryptojargon “HODL”. Het is één van de meest gebruikte memes op de cryptomarkt en verwijst naar het koppig vasthouden aan digitale munten voor ellenlange periodes, om zo volledig de deflatoire natuur van de crypto te benutten en winst te maximaliseren.

Inzetten op Cardano

De voormalige Dogecoin-miljonair gaf zijn volgers op Twitter ook een update over zijn cryptoportfolio. Blijkbaar houdt Contessoto nog steeds al zijn crypto-investeringen uit 2020 aan. Hij koopt zelfs steeds meer cryptomunten aan. Hij wil zijn crypto zeker tot 2023 bijhouden.

Contessoto liet ook in augustus weten dat hij zich niet alleen meer richt op het beleggen in Dogecoin. De Amerikaan is van plan om all in te gaan op Cardano, de smart contract-munt die concurreert met tweede grootste cryptomunt Ethereum. Volgens Contessoto zal Cardano in de komende vijf jaar één van de grootste cryptomunten worden. De stierse voorspelling trok de aandacht van veel hongerige beleggers die zijn succes hopen na te bootsen. (mah)

Lees ook: Elon Musk zegt dat de transactiekosten van Dogecoin moeten dalen om van de cryptomunt een geschikt betaalmiddel te maken

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20