Opmerkelijk partnerschap in de cryptowereld: Cardano (ADA) in zee met Chainlink (LINK)

Input Output, het moederbedrijf van blockchainnetwerk Cardano, kondigt aan dat het een partnerschap is aangegaan met oracle-netwerk Chainlink. De samenwerking levert programmeurs die smart contracts ontwikkelen op de Cardano-blockchain extra ondersteuning op. Daarnaast heeft Cardano een deal gesloten met de Amerikaanse TV-aanbieder Dish Network. Dat moet er dan weer voor zorgen dat de Cardano-blockchain geïntegreerd raakt in diensten van het telecombedrijf.

Waarom is dit belangrijk?

Cardano’s token ADA is de derde grootste cryptomunt naar marktkapitalisatie, Chainlink de vijftiende. Het betekent wat als deze grote spelers de krachten bundelen.

Er viel heel wat nieuws te rapen op de Cardano Summit, die plaatsvond afgelopen weekend. Het team achter ADA kondigde immers een paar opmerkelijke samenwerkingen aan. Het meest in het oog springend: een deal om Chainlinks oracletechnologie te integreren in Cardano. In principe is dat een samenwerkingsverband tussen twee competitieve crypto-brands.

Wat zou er dan precies aan de technologie veranderen? Wel, de smart contract-functie wordt ineens nog interessanter. Want terwijl smart contracts normaal gesproken enkel met data aanwezig op de blockchain werken, maken de oracles van Chainlink het mogelijk om ook met externe data te opereren. Denk aan prijs- en weerdata, of uitslagen van sportwedstrijden.

Cardano tekent ongeveer 1 procent vooruitgang op het moment van schrijven, Chainlink staat 3 procent in het groen.

Televisie

Ook een andere businessdeal werd met veel bombarie bekendgemaakt: Cardano en satelliettelevisie-dienstaanbieder Dish Network gaan met elkaar in zee. Het plan is om via de Cardano-blockchain digitale identiteitsdiensten te presenteren aan Dish-klanten.

DeFi

Daarnaast liet Emurgo, Cardano’s investeringstak, weten 100 miljoen dollar uit te trekken om nog meer DeFi-diensten, alsook NFT’s, uit te rollen op de blockchain. Tijdens de Cardano Summit zei Emurgo-CEO Ken Kodama dat de investering “de ontwikkeling van het Cardano-ecosysteem zou versnellen.”

De venture-dienst kondigde zondag ook aan dat er extra geld gepompt wordt in de Afrikaanse AI en smart contracts-firma Adanian Labs.

En als slotnummer laat Cardano-oprichter Charles Hoskinson ook nog weten 20 miljoen dollar te doneren aan de Carnegie Mellon University (CMU). De investering is er voor de oprichting van een wiskundig centrum, dat het Hoskinson Center for Formal Mathematics moet gaan heten.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20