Cardano (ADA) houdt topconferentie: stuwen “belangrijke aankondigingen” cryptomunt naar ongekende hoogten?

De Cardano Summit 2021 vindt zaterdag en zondag plaats in verschillende steden. De conferentie, georganiseerd door het team achter ADA, werd aangekondigd als het grootste evenement in de geschiedenis van het blockchainnetwerk. De top bestaat zowel uit virtuele als fysieke happenings wereldwijd. Verwacht wordt dat het Cardano-team belangrijke aankondigingen zal doen.

Waarom is dit belangrijk?

Cardano is de derde grootste cryptomunt naar marktkapitalisatie. Het ADA-team blijft de druk op de concurrenten van Ethereum maar opvoeren.

De top zal gelijktijdig worden gehouden in verschillende steden in Afrika, Europa en de VS; Kaapstad, Berlijn, Londen, New York, Wyoming en Miami zijn de hostmetropolen. Deelname is gratis; er wordt alleen vereist dat geïnteresseerden zich registreren op de website.

  • Tijdens de top is Cardano van plan om aankondigingen te doen die de crypto-industrie zullen “herdefiniëren”. Het gaat dan om de “nieuwe, grote partnerschappen” die het team zal bekendmaken.
  • Ook wordt gereflecteerd over het jaar dat Cardano heeft gehad; zo lanceerde het recent de langverwachte smart contract-mogelijkheden op z’n blockchain.
  • De Cardanomensen zullen tevens de nieuwste netwerkontwikkelingen laten zien.
  • “Interessante politieke figuren, techpersoonlijkheden, wetenschappers, blockchainexperts met academische achtergrond en zakenmensen zullen deelnemen aan discussies over onderwerpen zoals duurzaamheid, regelgeving, blockchain-adoptie”, valt te lezen op de website.
    • Komt voorts nog aan bod qua thematiek: “democratisering” van de financiële wereld via het Cardano-netwerk.

Investeringstak

Concreet zal EMURGO, de investeringstak van Cardano, openbare debatten en exposities leiden over “creatieve blockchain-toepassingen voor bedrijven en overheden.” De Cardano Foundation, de non-profit die verantwoordelijk is voor de langetermijnontwikkeling van Cardano, zal het dan weer hebben over hoe het netwerk “sociale en financiële diensten” levert aan “aan de minst ontwikkelde delen van de wereld.”

Voor Charles Hoskinson, de stichter van Cardano, is de top een kans om de wereld te laten zien waar zes jaar “intensieve ontwikkeling en peer-reviewed academisch onderzoek” toe heeft geleid.

Een aspect van de top waar deelnemers naar uit kijken is de officiële aankondiging en discussies rondom de ontwikkeling van Cardano’s layer 2-scalingoplossing, Hydra. Deze moet de schaalbaarheid en transactieverwerkingsnelheid van het netwerk verhogen. Hoskinson heeft al aangekondigd dat de implementatie van Hydra de volgende mijlpaal is die het netwerk wil bereiken.

Koers

De koers van ADA beleeft in elk geval gouden tijden. Zaterdagochtend stond ADA eventjes maar liefst 9 procent in het groen, op het moment van schrijven was het nog bijna 7 procent. De waarde van de munt schommelt rond de 2,35 dollar.

bron: CoinDesk

De Cardano Summit vangt iets voor 17:00 uur aan en is onder meer live te volgen in Amsterdam.

Lees ook: Hoe word je een Cardano-miljonair?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20