Elon Musk zegt dat de transactiekosten van Dogecoin moeten dalen om van de cryptomunt een geschikt betaalmiddel te maken

Om van Dogecoin een geschikt betaalmiddel te maken, moeten de transactiekosten van de cryptomunt naar omlaag. Dat vindt Teslabaas en techmiljardair Elon Musk. Diens tweet was een reactie op nieuws van AMC; de CEO van de bioscoopketen zei namelijk te overwegen om Dogecoin te accepteren als betaling voor filmtickets.

Waarom is dit belangrijk?

Musks laatste tweet suggereert dat hij nog niet zeker is over het adopteren van Dogecoin als betaalvaluta voor Tesla, schrijft Business Insider. Dogecoin-fees worden aangemaakt voor de moeite die het kost om transacties op de blockchain te verwerken. Deze kosten kunnen fluctueren, afhankelijk van hoe druk het netwerk is. Het Dogecoin-ontwikkelingsteam kondigde vorige maand echter een update aan voor het netwerk, die de transactiekosten zal verlagen. Musk reageerde positief; hij noemde het "een goede ontwikkeling".

De CEO van bioscoopexploitant AMC liet onlangs doorschemeren dat hij Dogecoin misschien zou toevoegen als optie om tickets te betalen. “Dogefather” Elon Musk kon dan natuurlijk niet achterblijven met een reactie: woensdag stipte hij aan dat de Dogecoin-transactiekosten zouden moeten dalen vooraleer het een geschikt betaalinstrument is.

“Extreem belangrijk voor Doge is dat de transactiekosten dalen, om dingen zoals het kopen van bioscooptickets voordelig te maken”, schreef Musk in de tweet.

De miljardair reageerde op een tweet van Dogecoin-schepper Billy Markus, die niet langer bezig is met de ontwikkeling van het digitale activum. “Robinhood kondigt wallets aan, de CEO van AMC heeft het niet alleen over het accepteren van Dogecoin, maar zegt ook dat het de tweet is met de meeste interactie die hij ooit heeft gehad, de cryptomarkt ziet eindelijk weer groen”, had Markus getweet.

Evergrande

Cryptovaluta’s kenden een zwakke start deze week; zo daalde de cryptomarktkapitalisatie even tot onder de 2 biljoen dollar. De fall-out van de schuldencrisis bij Chinese vastgoedgiant Evergrande deelde een enorme klap uit aan de risicobereidheid van beleggers en duwde ruwweg elke activaklasse naar omlaag. Bitcoin tuimelde maandag 8 procent, naar ongeveer 43.000 dollar, terwijl Dogecoin 13 procent daalde, naar 22 cent.

“De belichaming van innovatie”

De meeste digitale munten boekten woensdag en donderdag enige winst, nadat Robinhood aankondigde volgend jaar een crypto-wallet te lanceren en AMC-CEO Adam Aron reageerde op de Twitter-poll die hij online gooide om input te vragen over het accepteren van Dogecoin in theaters.

“Het is duidelijk dat jullie vinden dat AMC Dogecoin moet accepteren”, zei Aron. “Nu moeten we uitzoeken hoe we dat gaan doen.” Aron leek ook verrukt dat Musk zijn poll leuk had gevonden, en noemde hem de “belichaming van innovatie”.

Musk heeft zich relatief stil gehouden over cryptomunten sinds hij aankondigde dat Tesla de aankoop van voertuigen met Bitcoin zou opschorten vanwege de impact van minen op het milieu. Hij zinspeelde eerder op het adopteren van Dogecoin voor de EV-maker in plaats daarvan, maar zijn nieuwste suggestie over lagere kosten lijkt erop dat hij nog steeds niet zeker is.

Dogekoers

Dogecoin wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen (bijna) 22 dollarcent. Het is tot nu toe meer dan 4.500% gestegen dit jaar, volgens gegevens van CoinDesk.

(am)

De Dogekoers de voorbije dagen (cryptobeurs: Bittrex) / TradingView

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20