Cathie Wood: “Herstelbeweging Bitcoin lijkt gekatalyseerd te zijn door Elon Musk”

De fondsengoeroe Cathie Wood is ervan overtuigd dat Tesla-baas Elon Musk mee verantwoordelijk is voor de recente herstelbeweging van Bitcoin (BTC). Dat zei ze in een nieuwsbrief aan haar cliënteel.

Waarom is dit belangrijk?

Na een correctie eerder dit jaar heeft Bitcoin het verlies gedeeltelijk goed kunnen maken vorige maand. Toch noteert de koers van de grootste cryptomunt op de markt nog altijd fors onder het recordniveau van ruim 63.000 dollar in april.

In haar nieuwsbrief verwijst Wood naar enkele zaken die Musk zei tijdens “The B-Word”, een Bitcoinconferentie die vorige maand plaatsvond en waar de oprichtster van ARK Invest zelf aanwezig was. Kort na die conferentie schoot de koers van Bitcoin gevoelig hoger om op 25 juli de kaap van 39.000 dollar te ronden. Het was al van 16 juni geleden dat de munt zoveel waard was. Na even boven de grens van 40.000 dollar te zijn gesprongen is de munt vandaag 39.500 dollar waard.

Hernieuwbare energie

“Het herstel van Bitcoin lijkt te zijn gekatalyseerd door Elon Musk, die de zorgen over de impact van mijnbouw op het milieu heeft weggenomen”, zei ze in de nieuwsbrief. Ze merkte daarbij op dat Musk tijdens de conferentie een “positieve verschuiving naar hernieuwbare energie als energiebron” voor Bitcoin aanstipte.

Hij zei toen ook dat Tesla op termijn opnieuw BTC zou aanvaarden als betaalmiddel. “We kunnen dat doen zodra een groter deel van de Bitcoindelvers overstapt op hernieuwbare energie”, zei Musk vorige maand. In mei schortte Tesla aankopen met behulp van de cryptomunt op uit bezorgdheid over het “snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoinmining.”

Musk onthulde op de conferentie ook dat hij niet enkel met zijn bedrijven Tesla en SpaceX heeft geïnvesteerd in Bitcoin, maar ook met zijn privévermogen.

Naast Musk en Wood was ook Jack Dorsey, de oprichter van Twitter, aanwezig op “The B-Word”. De topman heeft vandaag laten weten dat hij met Square de Australische “koop nu, betaal later”-dienstaanbieder Afterpay overneemt.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20