Door het succes van Dogecoin werkt Robinhood nu aan een eigen cryptowallet

Beleggersapp Robinhood werkt aan een functie waarmee gebruikers verschillende cryptomunten kunnen opslaan, verzenden en ontvangen.

Robinhood laat het al enkele jaren toe om verschillende cryptomunten te verhandelen op de app. Nu wil het bedrijf ook een eigen cryptowallet lanceren. Dat is een digitale portefeuille waarin de privésleutels tot jouw cryptomunten op de blockchain bewaard worden. Vanuit de wallet kunnen gebruikers crypto versturen of ontvangen.

Persagentschap Bloomberg rapporteerde maandag al dat een betaversie van de Robinhood-app op iPhones de nieuwe cryptowalletdienst vertoonde. Er zou ook een onzichtbare foto van een wachtlijst voor het gebruik van de wallet ontdekt zijn. Robinhood had geen commentaar op het lek.

Romantiek tussen Dogecoin en Robinhood

Het nieuws over de cryptowallet komt niet geheel als een verrassing. Medeoprichter en Robinhood-CEO Vlad Tenev gaf in het verleden al aan dat zijn onderneming werkt aan een walletfeature voor de app. “Het is iets waar ons team actief mee bezig is,” zei hij tijdens een winstoproep aan het einde van het tweede kwartaal van 2021.

Tenev gaf toen ook aan dat de vraag naar zo’n cryptowallet vooral gedreven wordt door de Dogecoincommunity op de app. Robinhood was één van de eerste beursplatformen in de VS die het toeliet om de mememunt rechtstreeks aan te kopen met dollars.

In het tweede kwartaal was de handel van cryptomunten goed voor een omzet van 233 miljoen dollar voor Robinhood. Dogecoin nam een dominant aandeel van 62 procent van alle cryptotransacties op Robinhood in beslag.

Doorlopende investering in crypto

De opkomst van cryptomunten heeft het bedrijf eerder al aangezet om nieuwe diensten te introduceren. Eerder deze maanden lanceerde Robinhood ook de mogelijkheid voor gebruikers om automatisch en doorlopend te investeren in crypto zoals Bitcoin. Eerder was dit alleen mogelijk voor beursaandelen en ETF’s.

Tenev gaf niet mee wanneer de wallet klaar zou zijn voor gebruik. Volgens hem is het ontwikkelen van de functie te ingewikkeld om er een datum op te plakken. “De mogelijkheid om crypto op te slaan en te verzenden is lastig om op zo’n grote schaal te verkrijgen. Daarom willen we het correct en op een goede manier doen”, besluit Tenev.

Lees ook: Wat is de beste crypto wallet om mijn cryptomunten te beveiligen?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20