Cinemaketen AMC aanvaardt binnenkort cryptomunten als betaalmiddel

De Amerikaanse cinemaketen AMC wil tegen het einde van dit jaar cryptomunten, waaronder Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), aanvaarden als betaalmiddel. Het bedrijf liet eerder dit jaar al weten dat het BTC zal aanvaarden, maar daar komen nu dus een reeks andere cryptomunten bij.

AMC is sinds de start van 2020 al meermaals in de spotlight komen te staan. Zo staat het bedrijf sinds dit jaar bekend als een van de favoriete investeringen van de Reddit-groep Wallstreetbets. De beleggers die schuilgaan achter die groep hebben het aandeel dit jaar al meermaals de hoogte ingejaagd. Nu laat AMC opnieuw van zich spreken. Het bedrijf wil tegen het einde van dit jaar cryptomunten aanvaarden als online betaalmiddel.

Niet alleen Bitcoin

De cinemaketen liet in augustus al weten weten dat het plannen had om BTC te aanvaarden als betaalmiddel, maar AMC schakelt nu nog een versnelling hoger. Adam Aron, CEO van AMC, kondigde eind vorige week aan dat de Amerikaanse keten ook Ether, Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) zal aanvaarden.

“Liefhebbers van cryptomunten: jullie weten waarschijnlijk dat AMC heeft aangekondigd dat we tegen eind 2021 Bitcoin zullen accepteren voor online ticketbetalingen. Ik kan vandaag bevestigen dat wanneer we dat doen, we verwachten ook dat we op dezelfde manier Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash zullen accepteren”, liet de CEO via Twitter weten.

AMC neemt ook NFT’s in het vizier

Aron lonkt ook naar de NFT’s (non fungible tokens), digitale verzamelobjecten die verhandeld worden op de blockchain. In een interview met CNBC zei hij eerder deze maand dat zijn bedrijf onderzoekt hoe lucratief NFT’s kunnen zijn. “Er zijn al enkele ideeën naar de oppervlakte gekomen”, klonk het. “NFT’s kunnen echte waarde creëren voor onze beleggers.”

“Ik denk bijvoorbeeld aan NFT’s van filmtickets als souvenir”, vervolgde hij. “Dat zou wel eens een slim idee kunnen zijn, aangezien we jaarlijks 50 à 100 grote releases hebben.”

(am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20