5 zaken die je moet weten over Floki Inu, de Dogecoin-kloon die Elon Musk verleidde

Floki Inu is een ras van Dogecoin en daarmee een heerlijke nieuwe mememunt. De crypto trok natuurlijk de aandacht van “dogefather” Elon Musk, die de koers van de kersverse munt omhoog tweette. Maar waar staat Floki Inu precies voor en is de munt meer dan een grap?

1. Onlosmakelijk verbonden met Elon Musk

Floki Inu (FLOKI) is een redelijk nieuwe crypto die gesticht werd in juni 2021. In tegenstelling tot Dogecoin (DOGE) werd de munt niet opgestart als een pure meme om de draak met crypto te steken.

Wat de munt wel minder serieus maakt, is dat hij thematisch verbonden is met de persoonlijkheid van Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk. “Floki Inu is de Shiba Inu van Elon Musk en hij is hongerig naar ‘ruimtetoetjes’”, staat er op de officiële website van de Floki-ontwikkelaars te lezen.

Op dit moment houden ongeveer 100.000 mensen Floki Inu-munten aan. Er wordt verwacht dat de totale marktwaarde van de munt tegen november 2021 rond de 5 miljard dollar zal liggen.

2. Floki bestaat echt

In maart kondigde Musk aan dat hij een Shiba Inu-hondje wou aanschaffen. Drie maanden later deelde de miljardair vervolgens mee dat zijn Shiba Inu “Floki zal heten”, wat zeer vermoedelijk leidde tot de creatie van de mememunt.

Op 12 september kwam de droom van duizenden mememunthouders dan uit: Floki bestaat echt! “Floki is gearriveerd,” tweette Musk de wereld in, samen met een foto van een kleine, schattige puppy die op een tapijt ligt te dommelen.

3. Stevige rally’s zijn constant van de partij

Voor Musk de foto van zijn vertederende puppy deelde, stond de prijs van één Floki Inu-munt nog op zo’n 0,000018 dollar. 75 minuten later noteerde de koers van de mememunt aan 0,000040 dollar. Dat betekent een hausse van 120 procent op minder dan twee uur. Elke persoon die dus een euro in Floki had geïnvesteerd, had op dat moment 2,2 euro. Twintig minuten later volgde er een correctie van 35 procent, waardoor laatkomers afgestraft werden. Drie dagen na de tweet van Musk was de koers van Floki Inu met 1000 procent toegenomen.

De community van Dogecoin, de originele mememunt, was minder onder de indruk van de kleine Floki. DOGE zag een bescheiden rally van 5 procent maar verloor na enkele uren alle winst weer.

4. Je kan Floki Inu minen door het gewoon te bezitten

FLOKI beschrijft zichzelf als een “deflatoire token die gebruikers beloont voor het houden van de munt”. En dat doet Floki Inu zeker.

Het blockchain-systeem van FLOKI kent een redistributietaks van 8 procent toe op alle aankopen en verkopen van de cryptomunt. Het geld dat deze taks oplevert, wordt onderverdeeld tussen houders van FLOKI en de wallet van de ontwikkelaars. Op elke transactie met Floki Inu krijg je dus een aandeel van 4 procent in je eigen wallet toegestopt.

De ontwikkelaars van Floki Inu gebruiken de munten in hun wallet om de marketingcampagnes van de crypto te financieren. Hoeveel munten er in die wallet zitten, is voor iedereen zichtbaar.

Hoe langer je dus Floki Inu munten vasthoudt, hoe vetter je cryptowallet wordt. Voor bijzonder grote wallets gaat een deel van de taks ook naar een “burn wallet”, ofwel een portefeuille die permanent ontoegankelijk is gemaakt. Zo kan Floki Inu munten uit circulatie blijven halen en inflatie vermijden.

5. Niet de enige Dogecoinkloon

Floki Inu en Dogecoin zijn natuurlijk niet de enige crypto die het imago van de Japanse jachthondjes gebruiken. Zo is er nog FlokiPup Inu, Baby Floki en Floki Shiba. Ook zij kenden allemaal een stevige koersrally na de tweets van Musk.

Er is ook nog de gelijknamige Shiba Inu-munt (SHIB), een mememunt die ooit werd aanzien als de “Dogecoin killer”. De prijs van de cryptomunt groeide in mei met 11.014,3 procent aan.

Volgens gegevens van CoinGecko steeg de prijs van Floki Inu op het moment van schrijven op 30 dagen aan met zo’n 866.0 procent.

Lees ook: 5 zaken die u moet weten over cryptomunt Shiba Inu, de ‘Dogecoin-killer’

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20