Kan koers van cryptomunt Shiba Inu opnieuw explosief stijgen?

De prijs van een Shiba Inu-mememunt steeg de afgelopen 24 uur met meer dan 13 procent. Maar de cryptomunt staat nog ver verwijderd van de oude piekprijs die gevestigd werd op 11 mei. Volgens sommige cryptoanalisten kan de grapmunt binnenkort echter een comeback maken.

De afgelopen weken hebben een grote groep cryptobeleggers hun geld uit munten zoals Ethereum, Bitcoin, Dogecoin en Cardano gehaald. De Wall Street Journal schreef dat investeerders dat vooral deden uit angst dat overheidsregulatie cryptomunten mogelijk de das om zouden doen.

Een andere reden is dat er niet meer genoeg ‘hype’ leeft rond bepaalde munten. Hier zijn vooral grapmunten zoals Dogecoin en Shiba Inu (SHIB) gevoelig aan. Eenmaal er minder over de munten gepraat wordt op sociale media, zullen steeds meer cryptobeleggers ze dumpen.

Sinds de verschijning van Elon Musk op het Amerikaanse programma Saturday Night Live, hebben alle munten die iets te maken hebben met de Doge-meme ook een stevige imagodeuk gekregen. Musk noemde de munten op televisie een ‘zwendel’ en liet zich ook een ‘to the moon’ ontvallen. Dat is een meme-leuze waarmee mensen bedoelen dat ze de koers van een munt naar ongeziene hoogten willen zien stijgen.

Kan Shiba Inu opnieuw doorbreken?

Sindsdien zijn de koersen van mememunten nooit meer teruggekeerd naar hun vorige losgeslagen niveaus. Daar kan volgens sommige cryptoanalisten weldra verandering in komen.

Op dit moment is een Shiba Inu-munt zo’n 0,000007 dollar waard. Op 11 mei stond die prijs nog op 0,000036 dollar.

Volgens cryptowebsite Investing Cube zal de koers van Shiba Inu binnenkort opnieuw klimmen. Op dit moment begint de koersontwikkeling van SHIB er steiler uit te zien, maar er is nog niet voldoende momentum. De afgelopen maand zakte de prijs van de munt zelfs met zo’n 62,2 procent. Een nieuwe instroom van actieve handelaars en beleggers zou daar weleens verandering in kunnen brengen, volgens Investing Cube.

Dode munt

De analisten op de website geloven dat SHIB middels nieuwe kopers snel naar een prijs van 0.00001 dollar kan schieten. Dat lijkt misschien weinig, maar dan zou een stijging van bijna 50 procent volgens de huidige prijs zijn.

Investing Cube waarschuwt wel dat als de prijs van SHIB blijft schommelen rond de drempel van 0.000006 dollar, de koers van de munt mogelijk enkel lager zal blijven zakken. In dat geval zou de munt kunnen veranderen in een ‘dead coin’, ofwel een dode munt die niet meer verhandeld wordt en geen enkele liquiditeit meer voorstelt. (lb)

Lees ook: 5 zaken die u moet weten over cryptomunt Shiba Inu, de ‘Dogecoin-killer’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20