Medeoprichter Reddit: ‘Het merendeel van mijn crypto-investeringen zit in Ethereum, niet in Dogecoin’

Ondanks het feit dat Dogecoin (DOGE) geen intrinsieke waarde heeft, blijft de grapmunt een van de grootste cryptomunten op de markt. Al is niet iedereen een grote fan van de memecoin. In een interview met CNBC zei Alexis Ohanian, de medeoprichter van Reddit, dat Dogecoin niet op zijn lijst van favoriete cryptomunten staat.

In het interview donderdag zei Ohanian dat een aanzienlijk deel van zijn crypto-investeringen in Ethereum (ETH) zit. Die cryptomunt is met een marktwaarde van 286 miljard dollar de op één na grootste cryptomunt op de markt. ETH moet enkel Bitcoin voor laten gaan. De grondlegger van cryptomunten heeft momenteel een market cap van 700 miljard dollar.

Potentieel Ethereum

Hoeveel ETH-munten de medeoprichter van Reddit bezit, blijft weliswaar een mysterie. ‘Eerlijk gezegd, veel van mijn beleggingen zitten in Ethereum’, zei de man in het interview zonder een exact cijfer te geven. ‘Ik denk dat Ethereum, in ieder geval voor de komende twee jaar, echt het meest te bewijzen heeft, of in ieder geval het meeste potentieel heeft om iets te laten zien, omdat er zoveel interessante toepassingen zijn. Dus NFT’s zijn slechts het begin van wat er bovenop de Ethereum-blockchain wordt gebouwd.’

Ohanian maakte ook meteen duidelijk dat Dogecoin niet op zijn lijst van favoriete cryptomunten staat. Toen de interviewer hem vroeg welke cryptomunten hij nog interessant vond, garandeerde de man dat hij Dogecoin niet langer in het vizier neemt. Hij spitst zich naar eigen zeggen nu voornamelijk toe op Ethereum. DOGE is met een marktwaarde van 41 miljard dollar de zesde grootste cryptomunt.

Rake voorspelling

De medeoprichter van Reddit heeft altijd al geloofd in het opwaartse potentieel van ETH. In 2018 voorspelde hij bijvoorbeeld dat de waarde van Ethereum kon stijgen tot ruim 1.500 dollar. De cryptomunt is vandaag 2.450 dollar waard. In 2019 heeft hij dan weer met zijn durfkapitaalfonds Initialized Capital geïnvesteerd in SkyWeaver, een kaartspel dat op de blockchain van Ethereum draait.

Net zoals de andere cryptomunten heeft Ethereum de afgelopen weken wat terrein verloren. Sinds het hoogtepunt op 12 mei is de waarde van de munt gezakt van 4.300 dollar tot 2.450 dollar vandaag, oftewel een daling van 43 procent.

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20